Jobb i fokus

my acadamy
Studiecoach, det flexibla extrajobbet

Vi söker dig som fyllt 18 år och studerar. Vi erbjuder dig:
- Flexibla arbetstider
- Meriterande extrajobb
- 125-190kr i timmen

Läs mer

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Jonny Jobbs blogg

Visa alla våra bloggare

Ica Kvantum Vallentuna söker personal

Publicerat 18:e Januari 2017

Ica Kvantum Vallentuna är idag en butik som omsätter 220 miljoner och har ca 60st anställda på hel och deltid. De söker just nu personal till fem olika arbetsområden. 2 st är heltidsjobb och 3st är sommarjobb! 


Tryck på länk för att se hela jobbannons och söka jobbet. 


Sommarjobba på ICA.


1. Semestervikarier i avdelningarna  frukt & grönt, kött, chark ,ost samt delikatessen.


Den personliga butiken med kunnig och engagerad personal som ska ge matglädje genom ett brett sortiment med bra priser och inriktning på färskvaror. Ekologiskt och lokalt har storbetydelse.


Krav:


- Dokumenterad butiksvana
- Dokumenterade färskvarukunskaper gällande kött,  chark, ost, fisk, matlagning  samt frukt & grönt.
- Goda ekonomiska kunskaper gällande butiksmatematik
- Datakunskap och en fördel är att kunna ICA systemets BSO, AOB, Intranätet
- Vara stresstålig och kunna hantera många saker samtidigt.
- Viktigast av allt! Vara glad , positiv, ha social kompetens, gilla högt tempo, viljan att ständigt lära sig nya saker! Sök jobbet


2. Semestervikarier  till Förbutiken och till vår kassalinje 


"Vi söker nu semestervikarier till vår förbutik där vi erbjuder våra kunder glass, korv, kaffe, mackor och diverse bakverk. Vi är även ombud för posten och schenker."


Du ska
- vara glad
- positiv
- ha social kompetens
- gilla högt tempo 
- ha viljan attständigt lära sig nya saker! Se hela jobbannonsen och sök


3. Semestervikarier till vårt plockteam.


" Just nu söker vi  vana och rutinerade semestervikarier som skall ingå i vårt plockteam. Plockteamet arbetar Idag med påfyllning av varor i butikens olika avdelningar. Tempot är mycket högt och alla hjälps åt med allt. I
teamarbetet ingår även kassajour, pantjour samt att man vissa dagar är kvällsansvarig" Läs mer och sök


Bli anställd på ICA


1. Butiksmedearbetare till plockteam,
"Just nu söker vi  vana och rutinerade butiksmedarbetare som skall ingå i vårt plockteam. Plockteamet arbetar Idag med påfyllning av varor i butikens olika avdelningar. Tempot är mycket högt och alla hjälps åt med allt". Till jobbannonsen


2. Medarbetare till butikens manuella färskvaruavdelning.
"Vi söker en butiksmedarbetare om brinner för mat, matlagning och alltid vill ge bästa tänkbara service till butikens kunder. Arbetsuppgifterna är varierande i vår manuella delikatess där alla i teamet hjälps åt med varandras sysslor. Arbetsuppgifterna består i att serva kunderna med manuell försäljning av  kött,fisk,chark,ost och färdigmat. Cateringtillverkning ingår också". TIll jobbannonsen


 

Bli först att kommentera

Sommarjobba på Gröna lund

Publicerat 16:e Januari 2017

Det är mycket populärt att sommarjobba på Gröna lund. Tusentals ansökningar trillar in årligen. Se därför till att din ansökan är av allra högsta standard för att ha så stora chanser som möjligt. Viktigt att du brinner för service och älskar att möta nya människor dagligen. De har redan börjat ta emot ansökningar.


Jobba på Gröna lund sägs vara något utöver det vanliga, sammanhållningen är något som de anställda lyfter fram som världsklass. Det finns alltså stor chans att du skapar minnen för livet och träffar nya kompisar.


Deras lediga tjänster hittar du här, http://www.parksandresorts.com/jobb


Vad kan jag få jobba med? 


Det finns många olika områdena och saker du kan få jobba med på Gröna lund. Nedan har ni en lista över några av de saker du kan få jobba med om du söker sommarjobb på tivolit. 


Fastfoodvärd
Köksbiträde
Attraktionsvärd
Parkvårdare
Butiksvärd
Restaurangbiträde 
Spelvärd 
Entrévärd


Vill du läsa mer om de olika arbetssuppgifterna gör du det här


Bra att veta:


- Gröna Lund rekryterar cirka 600 nya varje säsong
- Kan du jobba redan i april och maj ska du påpeka detta. Ökar dina chanser att få jobbet.
- Gröna Lund följer kollektivavtal.


Hur söker jag?


Ansökningsprocessen består av 3 steg.


1. Fylla i din ansökan så bra som möjligt och skicka in den. Det är här det största bortfallet av arbetssökande sker.


2. Har du gått vidare hit kommer du få genomföra servicetest online.


3. Har du kommit så här långt kommer du bli erbjuden att gå på audition/intervju. Vid många av tjänsterna tillämpas då gruppintervjuer. Du kommer vara i en grupp med cirka 10 andra kandidater och genomföra olika aktiviteter i ca 3h.


Tips från Jonny Jobb,


“De brukar alltid ringa två referenser om du når så långt som till audition. Välj därför ut dina referenser med extra noggrannhet.”


Deras lediga tjänster hittar du här, http://www.parksandresorts.com/jobb

Bli först att kommentera

Jobba på Liseberg i Sommar!

Publicerat 11:e Januari 2017

Liseberg söker just nu personal inför sommaren! Liseberg har i många år varit en oerhört attraktiv arbetsplats där gemenskapen bland de anställda sägs vara något utöver det extra. Jag har försökt ta reda på allt som kan vara bra att veta för dig som funderar att jobba på Liseberg. Sista ansökningsdag 2017-01-25!


Hur söker jag jobb på Liseberg?


Liseberg har på sin hemsida lagt ut alla sina lediga tjänster som går att söka. Du söker jobbet via länk. Ansök här


De tar även emot spontanansökningar ifall du för tillfället inte hittar något som passar. Du kan även välja att prenumerera på jobb. Vilket innebär att du kommer få mail när någon tjänst i det område du valt söks. (OBS! Viktigt att komma ihåg är du måste aktivt söka tjänsten, bara för att du får ett mail om den innebär inte att du sökt). Länk till alla jobb, intresseanmälan och jobbprenumeration 


Vad krävs av mig för att söka?


På Liseberg finns det många olika restauranger och alla har inte samma krav. Genomgående hos alla är är dock att de föredrar om du har en restaurangutbildning i botten.


Liseberg söker dig som är:


- Initiativrik
- Noggrann
- Förmågan att vara uppmärksam på gästernas behov
- Lagspelare
- 18år eller fyller 18 år senast, den 23 Juli 2017


Vad har jag för arbetsuppgifter?


På Liseberg kan du jobba inom många olika områden. Vill du läsa mer om varje specifikt områden gör du det här. Genomgående handlar arbetet på Liseberg om att du som anställd ska göra kunden mer än nöjd. Du kommer träffa 100-tals gäster varje dag och du ska se till att de får en upplevelse som överträffar deras förväntningar.


Nedan är en lista över några av de områden du kan jobba inom på Liseberg.


Restaurang- och Cafébiträde Fastfood
Entrévärdar/Kassörer
Butiksbiträden
Lyckohjulsbiträden
Spelbiträden
Attraktionsförare
Gastar
Kaniner
Restauranger á la Carte
Personalrestaurangen Café- och Restaurangbiträde


Vad får jag som anställd?


Du får jobba i ett team av människor som ofta har mycket roligt ihop både på jobbet och utanför. När jag har pratat med personer som har jobbat och jobbar på Liseberg är sammanhållning och alla de nya kompisar man lärt och lär känna, det allra bästa. De finns exempelvis en anordnad “korpenliga” där de olika jobbområdena på Liseberg spelar fotboll mot varandra och efter jobbet på söndagar samlas man ofta och umgås hemma hos någon eller på en bar som sen ofta avslutas på Park lane där stor del av folket som jobbar i Göteborg möts och festar.


Liseberg har kollektivavtal med Kommunal, vilket skyddar dig om något tvist eller liknande uppstår. Pengar tjänar du, men kanske inte lika bra som du gör på lager eller i hamnen. Efter jag har hört mig omkring ligger lönen runt 100-120kr/h beroende på ålder och erfarenhet. Därefter tillkommer OB och sen finns det specifika jobb där du tjänar mer.


Tips från Jonny Jobb:


“När du skickar in din ansökan kommer du få önska vart du vill jobba. Men mitt råd är att var inte för kräsen i dina önskningar. Liseberg har mottot, “en lisebergare är öppen för att arbeta på hela Liseberg.” Du kan absolut önska någon specifikt som du drömmer om. Men lägg exempelvis då till i slutet av din ansökan att du är öppen för nästan alla jobb och älskar nya utmaningar. Det är även viktigt att du med noggrannhet väljer ut dina referenser, liseberg kommer med största sannolikhet kontakta dessa om du blir aktuell för tjänsten".
Sök jobbet

1 kommentar

Gratis CV genom oss

Publicerat 16:e November 2016

Visste du att vi erbjuder alla våra medlemmar ett snyggt kostnadsfritt CV?


När du har skapat din arbetssökarprofil kan du välja att spara ner din profil som ett CV. Lätt som en plätt. Sen kan du skriva ut det, skicka till arbetsgivare eller nu vad du känner för. En arbetssökarprofil gör det dessutom möjligt för arbetsgivare att hitta & kontakta dig! 


Viktiga tips till dig som vill ha det stilrenaste CV:et och den bästa arbetssökarprofiler:


1. Fyll i profilen så fullständigt som möjligt. Ju mer information du lämnar, desto enklare blir det för    arbetsgivarna att hitta dig och skapa en så bra bild av dig so möjligt.


2. Var ärlig och noggrann när du fyller i uppgifterna i din profil. Se till att det du skrivit i fritextfälten är   välformulerat och rättstavat. Kontrollera också att de meriter och utbildningar du angivit verkligen har blivit rätt. Låt gärna någon av dina vänner titta på din profil och ge dig feed back.


3. Lägg lite extra kraft på att skriva några rader om dig själv under avsnittet ”Presentation”. Här har du chansen att visa vem du verkligen är och berätta om vad du vill jobba med


4. Skicka alltid med ditt peronliga brev när du skickar dit CV. Tänk på att de ska hänga ihop. T.ex. Samma     textil, färger osv.


5. Använd gärna foto på dig. Undvik dock foto med familjen eller foton tagna ute på korgen. Proffsigt ska det vara. Du har säkert någon i din bekantskapskrets med en systemkamera, ta hjälp av denne :)


6. Anpassa dit cv efter jobbet du söker. Försök belysa de sidorna av dig som du tror att företaget uppskattar. Var specifik, vad en arbetsgivare söker varierar från företag till företag.


Skapa ditt CV här. När du skapar ett kostnadsfritt konto hos oss kommer du dessutom göra det möjligt för arbetsgivare att hitta dig. Har du redan en profil? Logga då in och omvandla din profil till ett stilrent CV

Bli först att kommentera

Viktiga att tänka på, anställningsavtal

Publicerat 14:e November 2016

Innan du börjar jobba har du ett mycket viktigt steg att beta av. Du måste se till att ditt anställningsavtal är korrekt. Om du hoppar över detta steg kan det uppstå onödiga konflikter och missuppfattningar som inte hade behövt existera.


Har företaget du skall börja jobba för kollektivavtal?


Det förenklar ofta och du slipper t.ex. Hålla koll på vilka rättigheter och förmåner som medföljer och vilka försäkringar du är garanterad till. En arbetsplats som inte har kollektivavtal behöver givetvis inte betyda något dåligt. Men allt viktigare blir det då att du tar anställningsavtalet på fullaste allvar så att det inte blir några missförstånd mellan dig och din framtida arbetsgivare.


Muntligt anställningsavtal.


Även om du har stort förtroende för din nuvarande eller kommande arbetsgivare är det inte värt risken. Man vet aldrig vad som kan hända i framtiden. Därför rekommenderar jag dig att ligga på din framtida eller nuvarande arbetsgivare att du ska ha ditt avtal skriftligt. Skulle det uppstå någon framtida tvist eller liknande kan du alltid gå tillbaka till något som ni båda skrivit under. Risken om du inte har skriftligt avtal är de kan utnyttja dig. Vid en tvist kommer det vara ord mot ord och det kommer bli svårare att “bevisa” vem som gjort fel.


Tid och semester.


I avtalet ska det framgå något så när ett schema över din arbetstid och din betalda semester. Finns det med har du alltid en grund att stå på och blir enklare för både dig och arbetsgivaren att planera och du vet vad du ger dig in på. På en arbetsplats kan du bli nästintill “tvungen” till att jobba obekväma tider, se därför till att ha förhandla fram Ob-ersättningen och att den står med i avtalet. 


Lön


Gör lite research innan så du får ett hum vad en person i din ålder och uppskattningsvis tjänar. Våga sen öppet diskutera detta med din framtida arbetsgivare, undvik att ställa ultimatum. Risk att arbetsgivaren uppfattar det som arrogant.


OBS! En fallgrop som många, framförallt unga råkar ut för att bli erbjudna en provanställning där de vill att du ska jobba gratis under en period. Arbetsgivaren försöker då använda sig av provanställning på ett felaktigt sätt. Du har rätt till lön under introduktion eller prov. Denna lön ska stå med i avtalet.


Nu är du redo för jobbet. Sök bland heltidsjobb och extrajobb här. Vill du kunna bli hittad av din framtida arbetsgivare skapar du en gratis arbetsökarprofil här.


Har du några mer tips eller frågor är det bara att kommentera. 

Bli först att kommentera

Så får du jobb på Lindex

Publicerat 01:e November 2016

Hur söker jag jobb på Lindex? Butik


Du hittar Lindex lediga tjänster på deras hemsida. De rekommenderar även att ta personlig kontakt med den butik du vill jobba för. Om det för tillfället inte finns några lediga tjänster som matchar din profil kan du registrera ditt CV i deras databas, när de dyker upp ett jobb som matchar kommer de förmodligen att kontakta dig. Länk hittar du längst ner i artikeln. 


Vad krävs av mig för att söka? 


- Du skall ha genomgått gymnasieutbildning, inriktning mot service och handel ses som mycket meriterande.
- Du ska behärska svenska och engelska i tal och skrift
- Du ska ha datorvana.
- Positiv person med en hög servicekänsla.
- Du är vidare målinriktad och engagerad i ditt arbete.
- Du är flexibel samt bör vara van vid att arbeta i ett högt tempo.


Vad har jag för arbetsuppgifter? 


Som säljare på Lindex kommer du att få följa varan från det att den kommer in till butiken till det att den lämnar butiken med en nöjd kund. Du kommer att få genomföra kampanjer och aktiviteter samt ansvara tillsammans med dina kollegor för att butiksmiljön skapar köplust.


Vad får jag som anställd?


Lindex följer kollektivavtal. Avtalet reglerar vilken lön du får, vilket beror på din ålder och erfarenhet. Du är alltså garanterad en viss lön. Du kan alltså få en högre lön beroende på vad du förhandlar fram med din arbetsgivare. Som 18-åring eller äldre kan du förvänta dig att tjäna minst 120kr/h. Under 18år ligger lägsta lönen på ca 80kr/h.


Sök jobb på Lindex här. Klicka dig in här för att hitta den du butik du vill jobba för. Här registrerar du ditt CV. Eller så kan du söka bland över 700 lediga butiksjobb runt om i landet hos oss. Se alla lediga tjänster

Bli först att kommentera

Jobba som vikarie

Publicerat 01:e November 2016

Hur söker jag jobb på Skola?


Du hittar ofta jobbet på din kommuns hemsida. De brukar annonsera där om det skulle vara någon tjänst ledig. Det går också att hitta kontaktuppgifter till de olika skolorna i din kommun via deras hemsida och på så sätt få kontakt med den som har hand om "vikariepoolen". Det finns dock en liten genväg, man kan använda sig av vår sökmotor. I skrivande stund annonseras det om 48 lediga tjänster som vikarie på skola eller dyl. Se lediga vikariejobb här 


 Vad krävs av mig för att söka?


- Du ska kunna bevisa en rent belastningsregister
- Om du är utbildad lärare, förskollärare eller fritidspedagog ses som mycket meriterande
- 18 år
- Utbildade barnskötare eller dig som utbildar dig till pedagog ses som meriterande
- Erfarenhet från skolans verksamhet uppskattas, tex prao
- Du ska vara lugn och kunna hantera en grupp


Vad har jag för arbetsuppgifter?


Som vikarie på skola handlar det om att vara öppen för allt.


- Du ska vara stand-by ifall någon lärare blir sjuk.
- Du kan få hålla lektioner
- Assistera vid lektioner
- Rastvakt
- Närvara vid fritids
- Erbjuda specialhjälp till person vid extra behov.


 Vad får jag som anställd?


 Lönen kring skolor runt om landet tenderar att variera. Så när du söker jobb på en skola, våga förhandla din lön. Bra att veta är att de flesta skolor följer kollektivavtal vilket innebär att du kan räkna med en lägsta lön på runt 100kr/h.  

Bli först att kommentera

Jobba på HM

Publicerat 25:e Oktober 2016

Hur söker jag jobb på HM? Butik


På HM:s hemsida har de en samlad sida på alla lediga jobb inom företaget. För tillfället ligger det ute ca 80st jobbannnonser. Vill du läsa mer om hur det är att jobba på HM och inom vilka områden man kan jobba gör du det här.


Vad krävs av mig för att söka?


HM söker personer som är:


-Sociala
-Försäljningsinriktade
-Har en god samarbetsförmåga
-Öppna för feedback
-Har en vilja att utvecklas
-Bra på att ha flera bollar i luften utan att bli stressad


Vad har jag för arbetsuppgifter?


Du kan arbeta med flera saker i HM:s butik, du kan bland annat jobba som säljande rådgivare. (Fler tjänster inom HM:s butik hittar du här


Din roll består då av:


- Erbjuda utmärkt kundservice för att maximera försäljningen på butiksgolvet, vid provrummen och i kassan
- Aktivt arbeta med modeplagg – fylla på, vika, hänga upp, snygga till och presentera
- Hantera kassarutiner och sköta alla nödvändiga transaktioner
- Lasta av leveranser och packa upp varor
- Hantera kundrabatter, prisändringar och larma varor
- Följa alla försäljningsrutiner, policyer och riktlinjer för att förhindra svinn och bidra till säkerheten i butiken
- Aktivt stötta och hjälpa dina kollegor genom din goda samarbetsförmåga


 Vad får jag som anställd?


HM följer kollektivavtal. Avtalet reglerar vilken lön du får, vilket beror på din ålder och erfarenhet. Eftersom HM följer kollektivavtal är du garanterad en lägsta lön. Du kan alltså få en högre lön beroende på vad du förhandlar fram med din arbetsgivare. Som 18-åring eller äldre kan du förvänta dig att tjäna minst 120kr/h. Under 18år ligger lägsta lönen på ca 80kr/h. 


Sök jobb på HM här  

Bli först att kommentera

Jobba på Elgiganten

Publicerat 25:e Oktober 2016

Så får du jobb på Elgiganten


Hur söker jag jobb på Elgiganten? Butik/säljare


På Elgigantens hemsida har de en samlad sida på alla lediga tjänster inom företaget. De uppdaterar ständigt sidan och nya jobb kommer upp dagligen. De erbjuder inte bara jobb i Sverige, utan även i hela Norden.


Här hittar du Elgigantens alla lediga tjänster!


Vad krävs av mig för att söka?


-Du som individ ska inta vara rädd för att ta ansvar.
-Du ska vara öppen för att utvecklas och därigenom har du möjlighet att göra karriär i företaget.
-Du ska vara ärlig, ödmjuk och lyssna på kunden och kundens behov samtidigt ska du kunna jobba i ett            team och ställa upp för dina kollegor.
-18 år


 Vad har jag för arbetsuppgifter?


Du kommer att få hjälpa och vägleda kunden till den produkt som bäst tillgodoser kundens behov. Du kommer att vara ansvarig för din avdelnings varuexponering, ordning och attraktivitet.  


Vad får jag som anställd?


-Avtalsenlig lön och pension. Minst 120kr/h beroende på erfarenhet och ålder.
-Generöst bonusavtal och förmåner
-En utpräglad företagskultur
-Omfattande utbildningsprogram inom försäljning, kundvård, ledarskap och personlig utveckling


Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut inom företaget?


Efter att ha pratat med Terese som jobbar med rekrytering på Elgiganten har jag fått uppfattningen om att möjligheten till att utvecklas är stor. Företaget utbildar ständigt sin egen personal och när någon på de högre posterna lämnar vill de helst att någon i det egna ledet fyller dennes plats. 90% av de som idag besitter chefsroller inom företaget har jobbat sig uppåt inom företag. En start som säljare på Elgiganten kan alltså vara början på en karriär inom Företaget.


Här hittar du Elgigantens alla lediga tjänster! Vill du läsa mer om hur det är att jobba på Elgiganten tryck då här!


 Tips från Jonny jobb:


“Jag har pratat med Terese som har hand om rekrytering på Elgiganten, jag kunde tydligt märka att elgiganten lägger absolut mest vikt på hur du är som person. Terese återkom ständigt till att hon ville se ett driv och en vilja att utvecklas hos Elgigantens anställda”.


Kommentera gärna eller tipsa mig via jonathan@jobbaextra.se om du har något jobbtips!


Du kan också skapa en profil här på Jobbaextra.se helt gratis. Som medlem på jobbaextra blir du sökbar bland 100-tals företag, du kan skapa en professionell arbetsökarprofil, spara jobbannonser. Jobbaextra är mötesplatsen för arbetsgivare och arbetssökande. Missa inte chansen att bli hittad. Skapa en profil

Bli först att kommentera

Så får du jobb på Liseberg!

Publicerat 21:e Oktober 2016

Vill du jobba på Liseberg under jul? Då är det dags att söka!


KOCKAR, KALLSKÄNKOR, RESTAURANGBITRÄDEN, BAR- OCH SERVISPERSONAL SÖKES


Hur söker jag jobb på Liseberg?


Liseberg har på sin hemsida lagt ut alla sina lediga tjänster som går att söka. De tar även emot spontanansökningar ifall du för tillfället inte hittar något som passar. Du kan även välja att premunerara på jobb. Vilket innebär att du kommer få mail när någon tjänst i det område du valt söks. (OBS! Viktigt att komma ihåg är du måste aktivt söka tjänsten, bara för att du får ett mail om den innebär inte att du sökt). Från december kommer det gå att söka för Sommarsäsongen 2017. Ny artikel kommer då.


Sök jobb till restaurangtjänster under Jul på liseberg här


Länk till Jobbprenumeration hos liseberg.


 Här hittar du alla Liseberg lediga tjänster!


Vad krävs av mig för att söka?


På Liseberg finns det många olika restauranger och alla har inte samma krav. Genomgående hos alla är är dock att de föredrar om du har en restaurangutbildning i botten.


-Intiativrik
-Nogrann
-Förmågan att vara uppmärksam på gästernas behov
-Lagspelare
-18år


Mer specifikt,
Jobb i köket:
God kännedom om livsmedelslagen och hantering av råvaror


Jobb i servis och bar:
Extra kvalitéer inom service, mat och dryck. Du ska även ha kunskap om alkholservering


Kök och matsal:
-Alltid sträva efter perfektion.
-Ansvarsfull


Det är viktigt att du har referenser att visa till när du söker arbete hos oss Liseberg, så förbered gärna kontaktuppgifter redan när du söker arbete.


Vad har jag för arbetsuppgifter?


Som kock, kallskänka, restaurangbiträde samt bar- och servispersonal är det din uppgift att se till Lisebergs gäster är nöjda. Ni ska erbjuda gästerna en smakrik måltid kryddat med service och glädje.


Vad får jag i lön som anställd?


Liseberg följer kollektivavtal. Om du får någon restaurangtjänst på Liseberg är det Hotell & Restaurangavtalet som lyder. Vilket innebär,


Fr.o.m. 18 år en timlön på minst 88,60kr
Fr.o.m. 19 år en timlön på minst 96:80kr
Fr.o.m. 20 år en timlön på minst 116:90kr
Fr.o.m. 20 år vid  6 års yrkesvana en timlön på minst 124:90kr.


Viktigt att påpeka är att detta är endast vad de är skyldiga till att betala sina anställda. Beroende på vad du har förhandlat fram kan du givetvis tjäna mer.


Tips från Jonny Jobb:


“Välj med nogrannhet ut dina referenser, liseberg kommer med största sannolikhet kontakta dessa om du blir aktuell för tjänsten".


Har du något tips? Kommentera gärna i kommnetarsfältet nedan!

Bli först att kommentera

Jobba på Stadium

Publicerat 21:e Oktober 2016

Så får du jobb på Stadium


Hur söker jag jobb på Stadium?


Du hittar alla Stadiums lediga tjänster på deras hemsida. Du kan också registrera dit CV i deras “talangdatabas”, ungefär samma sak som en spontanansökan. Stadium samarbetar med Webrecruiter, registrerar du dig där kommer du få ett mail skickat till dig varje gång det det kommer ut ett nytt jobb som matchar din sökkriterier.


Tryck här för att komma till Stadiums lediga tjänster. Om du vill registrera ditt CV i deras talangdatasbas gör du det här. Vill du använda dig av Webrecruiters jobbagent klickar du dig in här.


Vad krävs av mig för att söka?


-Öppen, driven och framåt
-Flexibel och stresstålig
-Sevicekänsla med en förmåga att sälja
-Lagspelare
-Intresserad av butikens sortiment
-Kunskap inom skor ses som meriterande


Vad har jag för arbetsuppgifter?


Tillgodose kundens behov, svara på frågor, lyssna, inspirera och sälja. Du kommer även att få jobb i kassa och ha ansvar för att butiken är i toppskick.


Vad får jag som anställd?


Stadium följer kollektivavtalet. Vilket innebär att vilket innebär att du kan räkna med en lägsta lön på 120kr/h. Om du är över 18 år. Utöver det kommer du få erfarenheter inom försäljning, service och kassa.


Tryck här för att komma till Stadiums lediga tjänster. Om du vill registrera ditt CV i deras talangdatasbas gör du det här. Vill du använda dig av Webrecruiters jobbagent klickar du dig in här.

Bli först att kommentera

Så får du jobb på Burger King

Publicerat 21:e Oktober 2016

Jobba på Burger King


Hur söker jag jobb på Burger King?


På deras hemsida har de en samlad sida på alla de lediga tjänster inom företaget. Om du inte hittar någon tjänst i din region går det också att skicka in en spontanansökan.


Se Burger Kings lediga tjänster och sök dem här.


Vad krävs av mig för att söka?


- Du ska ha fyllt 16 år
- Ha en känsla för service
- Du skall också klara av att jobba under högt tempo
- Visa stort engagemang.  


Vad har jag för arbetsuppgifter?


Du kommer att arbeta i team med ständig rotation, vilket innebär att du kommer få arbeta både i köket, matsalen och med att servera gäster.


Vad får jag som anställd?


På Burger King gäller HRFs kollektivavtal. Vilket innebär att du är garanterad en vis lägsta lön. Så här ser lönetrappan ut:


- Är du 20 år eller mer är minimumlönen drygt 120kr/h, vid heltid en månadslön på drygt 20 000 kr
- Som 19-åring kan du förvänta dig att tjäna minst 99.10kr/h, vid heltid 17 144 kr/mån
- Som 18-åring kan du förvänta dig att tjäna minst 90.90kr/h, vid heltid 15 726 kr/mån
- Som 17-åring kan du förvänta dig att tjäna minst 86.80kr/h, vid heltid 15 017 kr/mån
- Som 16-åring kan du förvänta dig att tjäna minst 78.71kr/h, vid heltid 13 617 kr/mån.


Vart kan jag jobba?


Burger king är verksamma över hela landet vilket innebär att du kan få tjänst hos dem oavsett var du bor. Här hittar du din närmaste Burger King!


Tips från Jonny Jobb:


“Även om det inte annonserars om någon tjänst där du bor, våga ta kontakt med butiken du vill jobba för. Det kan vara så att tjänsten inte hunnits publiceras eller att  den rent utav inte har publicerats. Om det skulle vara så att det ej finns någon tjänst för dig kommer de förmodligen ha dig i åtanke nästa gång de söker medarbetare”.


Vill du söka bland fler jobb inom restaurangenbranchen kan du göra det i vår sökfunkiton. Just nu, över 1700 lediga jobb inom Hotell / Restaurang

Bli först att kommentera

Jobba på Clas Ohlson! LÖN

Publicerat 14:e Oktober 2016

Hur söker jag jobb på Clas Ohlson?


På deras hemsida har de en samlad sida på alla de lediga tjänster inom företaget. Om du inte hittar någon tjänst i din region går det också att skicka in en spontanansökan.


Vad krävs av mig för att söka?


-Serviceinriktad, kvick, flexibel och lyhörd person som kan se till varje kunds unika behov
-God samarbetsförmåga
-Du ska brinna för att möta och hjälpa kunder.
-Särskild erfarenhet av multimediaprodukter inom detaljhandeln ses som meriterande
-18 år
-Du ska ha god fysik, tunga lyft kan förekomma


Vad har jag för arbetsuppgifter?


Du ska på ett serviceinriktat sätt hjälpa Clas Ohlsons kunder tillrätta genom att aktivt ta kontakt och skapa kundsamtal, svara på frågor, berätta om våra produkter, betjäna kassan, sköta varupåfyllning etcetera.


Vad får jag som anställd?


Clas Ohlsson följer kollektivavtal och du kan räkna med att minst få 120kr/h som anställd. Därutöver erbjuder företaget lokalt anpassade förmåner som exempelvis friskvårdsbidrag, personalrabatter och löneutfyllnad under föräldraledighet.


Här hittar du Clas Ohlson alla lediga tjänster!

Bli först att kommentera

Hur får jag jobb på Intersport?

Publicerat 14:e Oktober 2016

Jobba på Intersport!


Hur söker jag jobb på Intersport?


Du hittar alla Intersports lediga tjänster på deras hemsida. Du kan också registrera ditt CV som gör det enklare för dem att hitta dig när jobb dyker upp. Om du känner för att vara lite mer personlig har de en länk med kontaktuppgifterna till deras butiker


Vad krävs av mig för att söka?


-Erfarenheter av försäljning, i butik är att föredra. Något som ses som mycket meriterande är om man       jobbat inom sporthandeln tidigare.
-Utövar någon form av sport och lever ett aktivt liv
-Glad, positiv och serviceinriktad
-Vilja utvecklas, ständigt sträva framåt


Vad har jag för arbetsuppgifter?


Personlig försäljning/rådgivning till kunder, iordningställning av butiken, förberedelse av den mekaniska försäljningen och packa upp varor. Huvuduppgiften blir då alltså att varje dag se till att varje besök i butiken blir en positiv upplevelse för kunden.


Vad får jag som anställd?


Intersport följer kollektivavtal. Vilket innebär att vilket innebär att du kan räkna med en lägsta lön på 120kr/h. Om du är över 18 år. Är du däremot under 18 år år får du räkna med en lägsta lön runt 80kr/h. Utöver det kommer du få erfarenheter inom service och kassa.


Jonny Jobb tipsar:


“Väldigt få tjänster annonseras under deras lediga tjänster, ge inte  upp för det! Kontakta den butik du vill jobba för. Var inte rädd för att ta personlig kontakt med butiken. Ta med ditt CV och ditt goda humör. Som arbetsgivare kan det vara skönt att få ett ansikte på den sökande. Ta dessutom med ditt CV och lämna. Kan garantera dig att det ökar chanser till att det blir läst”


Tryck här för att komma till Intersports lediga tjänster. Om du vill registrera ditt CV gör du det här. Kontaktuppgifterna till deras butiker hittar du här.


 

Bli först att kommentera

10 vanligaste yrkena bland män

Publicerat 14:e Oktober 2016

Nedan har jag sammanställt en lista över de yrken flest men jobbar med.


1. Företagssäljare, 65 049. 71% män


2. Lager och terminalpersonal, 57 480. 78% män


3. Lastbilsförare, 52 098. 94% män


4. Mjukvaru- och systemutvecklare, 50 710. 79% män


5. Träarbetare, snickare m.fl. 41 995. 99% män


6. Maskinställare och maskinoperatör, metallarbetare. 39 986. 86% män


7. Butikssäljare fackhandel, 37 373. 42% män


8. Fastighetsskötare, 32  756. 88% män


9. Motorfordonsmekaniker och fordonsreperatörer, 30 130. 96% män


10. Installation- och servicetekniker, 28 560. 98% män


Kommentera gärna i kommentarsfältet vad du tycker och tänker om denna lista.


Källa: Statistiska Centralbyrån, 2014


 

Bli först att kommentera

10 vanligaste yrkena bland kvinnor

Publicerat 14:e Oktober 2016

Nedan har jag sammanställt de yrken som flest kvinnor jobbar med:


1. Hemtjänst, undersökerska, hemsjukvård, äldreboende. 126 107st- hela 93% kvinnor


2. Grundskolelärare, 71463st- 76% kvinnor


3. Barnskötare, 69 069st- 89% kvinnor


4. Förskolelärare, 68 179- 96% kvinnor


5. Vårdbiträde, 63 391- 82% kvinnor


6. Kontorsassistenter och sekreterare, 60 014st. 79% kvinnor


7. Städare, 52 569st- 76% kvinnor


8. Butikssäljare, fackhandel. 51952st- 58% kvinnor


9. Personlig assistent, 51 467- 76%


 10. Butiksäljare, dagligvaror. 48 007- 68% kvinnor.


Kommentera gärna nedan vad du tycker och tänker om den denna listan. 


Källa: Statistiska centralbyrån, år 2014. 

Bli först att kommentera

Så får du jobb på Willys!

Publicerat 11:e Oktober 2016

Hur söker jag jobb på Willys? 


Du hittar alla Willys lediga tjänster på deras hemsida. De uppdaterar sin sidan dagligen. För tillfället finns det ca 45 lediga tjänster runt om i landet hos Willys, här hittar du dem.


Vad krävs av mig för att söka?


- 18år
- Matintresserad
- Gymnasial utbildning och kassaerfarenhet uppskattas
- Stark servicekänsla som är van vid att ta ansvar
- Trivas med att arbeta fysiskt och i högt tempo
- Goda svenskkunskaper i både tal och skrift.


Vad har jag för arbetsuppgifter?


Som Butiksmedarbetare får du ta stort eget ansvar för att våra kunder enkelt ska kunna hitta det de söker. Du ska se till att våra hyllor är välfyllda och att det är rent och snyggt i vår butik. Tillsammans med dina kollegor ska du ha fokus på positivt kundbemötande, försäljning och se till att vi håller högsta kvalité


Vad får jag som anställd?


Som anställd på Willys omfattas du av ”Kollektivavtalet för butikspersonal i detaljhandeln”. Vilket innebär att om du är över 18 år kan du räkna med en lägsta lön på 120kr/h. Utöver det kommer du få erfarenheter inom service och kassa.Vill du läsa mer om Willys som butik, gör du det här.

Bli först att kommentera

Hur mycket tjänar jag på McDonald's?

Publicerat 11:e Oktober 2016

Jobba på McDonald's


Hur söker jag jobb på McDonald´s?


På deras hemsida har de en samlad sida på alla lediga tjänster inom företaget. Om du inte hittar någon tjänst i din region går det också att skicka in en spontanansökan. Hitta McDonald's lediga tjänster eller skicka in en spontanansökan här!


Vad krävs av mig för att söka?


För att få arbeta på McDonald´s krävs det att du har slutfört grundskolan 1-9. Du ska även ha fyllt 16 år. McDonald´s söker dig som har ett öga för service, gillar att arbeta i team och tycker om att arbeta i högt tempo med varierande arbetsuppgifter.


 Vad har jag för arbetsuppgifter?


Du kommer att jobba som restaurangbiträde med allt vad det innebär, du kommer få stå i kassa, steka hamburgare osv.


 Vad får jag som anställd?


McDonald´s följer kollektivavtal med både HRF och Unionen. Avtalet reglerar vilken lön du får, vilket beror på din ålder och erfarenhet. Eftersom McDonald’s följer kollektivavtal är du garanterad en lägsta lön. Du kan alltså få en högre lön beroende på vad du förhandlar fram med din arbetsgivare men inte en lägre.


- Är du 20 år eller mer är minimumlönen drygt 120kr/h, vid heltid en månadslön på drygt 20 000 kr
- Som 19-åring kan du förvänta dig att tjäna minst 99.10kr/h, vid heltid 17 144 kr/mån
- Som 18-åring kan du förvänta dig att tjäna minst 90.90kr/h, vid heltid 15 726 kr/mån
- Som 17-åring kan du förvänta dig att tjäna minst 86.80kr/h, vid heltid 15 017 kr/mån
- Som 16-åring kan du förvänta dig att tjäna minst 78.71kr/h, vid heltid 13 617 kr/mån.


 Vart kan jag jobba?


McDonald´s är verksamma över hela landet vilket innebär att du kan få tjänst hos dem oavsett var du bor. Här hittar du din närmaste McDonald´s!


 


 

Bli först att kommentera

Jobba på Espresso House

Publicerat 10:e Oktober 2016

Hur söker jag jobb på Espresso House? Barista


På Espresso House hemsida har de en sida med sina lediga tjänster. Om ingen av de aktuella tjänster som de annonsera om passar dig tar de gärna emot spontanansökningar. Du kan också prenumerera på lediga tjänster hos Espresso House. Du fyller i din mailadress och eventuellt vilket län du vill jobba i. Du får sedan ett mail till dig när Espresso House annonserar om en ledig tjänst i ditt län. Viktigt att komma ihåg, Espresso House tar endast emot ansökningar via deras hemsida. Länk hittar du längst ner i artikeln.


 Vad krävs av mig för att söka?


- Glad och positiv person
- Tävlingsmänniska som drivs av försäljning
- Ansvarsfull och initiativrik som säkerställer att coffee shopen är i toppskick
- Trivas i ett högt tempo
- Ha siktet inställt på att jobba och utvecklas inom servicebranschen.
- Att vara baristautbildad ses som en merit, däremot inget måste då Espresso House utbildar alla sina baristor.
- 18år


Vad har jag för arbetsuppgifter?


 Hantering av kaffemaskin och kvarn, kassaarbete, beredning av smörgåsar och sallader, diskplock samt vara öppen för andra vanliga förekommande arbetsuppgifter i ett café. Din viktigaste uppgift är att erbjuda en kaffeupplevelse som tar kunden med storm.


 Vad får jag som anställd?


De kommer utbilda dig till barista. Du kommer även få erfarenheter inom service och kassa.


Espresso House har kollektivavtal med HRF, lön enligt avtal. Vilket innebär att:


- Är du 20 år eller mer är minimilönen 119,13 kr/h.
- Som 19-åring är minimilönen 99.10kr/h.
- Som 18-åring är minimilönen 90.90kr/h.


Vill du läsa mer om hur det är att jobba på Espresso House, klicka här!


Tips från Jonny Jobb:


“Jag har pratat med Åsa som jobbar på HR-avdlening på Espresso House,  det framgår tydligt att de lägger mest vikt vid personlighet när de rekryterar. Så tänk på att även om du inte har några fräcka meriter på CV kan du briljera med din personlighet”.


Här hittar du Espresso House alla lediga tjänster, skickar in din spontansökan och skriver upp dig för att få mail när Espresso House annonserar om en tjänst nära dig!

Bli först att kommentera

Användning av Jobbgrupper

Publicerat 10:e Oktober 2016

Hitta jobb via Facebook


På Facebook kryllar det av olika Jobbgrupper. Det finns både lokala och globala. T.ex. Jobb Jönköping och Jobb utomlands. Dessa kan vara mycket bra verktyg för dig som söker arbete. Men tänk på:


- Viktigt att du blir medlem i rätt grupp och avseende det du söker! Till exempel, bor du i Alingsås men vill ha jobb i Göteborg, då blir du givetvis medlem i Jobbgruppen för Göteborg.


- Innan du gör ett inlägg i gruppen, kolla igenom gruppens flöde. Det är mycket möjligt att du redan där hittar något som passar dig.


 Publicering av CV/personligt brev i gruppen:


Var specifik och hyfsat personlig. Framhäv dina positiva sidor och förklara dem. För mer tips hur man skrivet ett bra personligt brev, läs här 


Jag är medlem i ett flertal jobbgrupper, allt för ofta ser jag personer som publicerar bilder på sig själva i gruppen som absolut inte är passande för en jobbansökan. Ta bort ölen, ta på dig något stiligt! Skippa din Facebook profil bild där du ser lite halvfull ut på någon bar i Ibiza. Vill du läsa mer om hur man skriver ett bra personligt brev så har jag skrivit ett separat inlägg om det.


 Hittar du något jobb som passar dig och du vill ansöka:


Läs nog igenom artikel och läs min artikel “så får du drömjobbet”. Jag förklarar där hur du ska bemöta din kommande arbetsgivare och jag kan lova dig om du följer dessa kommer arbetsgivaren att ha svårt att inte anställa dig. Flera arbetsgivare går ut med mail eller att du ska skriva till dem direkt via Facebook meddelande. Givetvis kan det ibland vara bra att följa detta och göra som alla andra. Men för att du ska få arbetsgivaren att läsa din ansökan och få upp ögonen för dig krävs det ofta att du sticker ut lite extra. Mitt avslutande tips är därför att du ska lägga ner lite tid och försöka ta personlig kontakt antingen vi telefonsamtal eller att du besöker arbetsplatsen. Nummer till personen som har publicerat jobbannonsen kan du ofta hitta på företagets hemsida eller via hitta.se, eniro.se eller liknande digitala telefonböcker.

Bli först att kommentera

Jobba som reklamutdelare!

Publicerat 10:e Oktober 2016

Hur söker jag jobb på Svensk Direktreklam? Reklamutdelare


På Svensk Direktreklams hemsidawww.delareklam.nu kan anmäla ditt jobbintresse, de kommer med största sannolikhet därefter att kontakta dig. Företaget växer och och de söker ständigt efter nya anställda. Innan du söker jobbet vill de att du ser en kort film på deras hemsida,här hittar du den. De ser helst att du går just den vägen för att de tycker det är viktigt att du får en viss grundkunskap om jobbet innan du söker. Spontana besök till deras kontor föredras alltså inte.


 Vad krävs av mig för att söka?


- Minimum 13 år, något övre åldersgräns finns inte
- Du ska trivas med ett tempofyllt, ansvarsfullt, och utmanade jobb
- Du ska vara strukturerad och ha en väl utvecklad administrativ förmåga
- Gilla att röra på dig
- Kunna svenska eller engelska


Vid reklamutdelning med egen bil brevbärare på landsbyggden ställs det ytterligare krav:


- 18år
- B-körkort
- Bil (milersättning ges)


Vad har jag för arbetsuppgifter?


- Sortering och utdelning av reklam till fots med vagn eller med hjälp av cykel, moped eller egen bil.
- Ge service åt våra kunder och mottagare, och på så sätt skapa en positiv bild av Svensk Direktreklam


Vad får jag som anställd?


Svensk Direktreklam har kollektivavtal.De parametrar som påverkar utdelarlönerna är:


- Distriktstypen som styr grundlönens storlek. Grundlönen varierar i flera steg beroende på distriktets svårighetsgrad.om det är ett lätt distrikt (hyreshus med hiss och lätta brevlådor), eller ett mycket svårt distrikt (centrumdistrikt med få hushåll).
- Antalet trycksaker styr sorteringstilläggets storlek.
- Trycksakernas vikt styr vikttillägget.


Efter att ha pratat med lite folk som arbetat hos Svensk direktreklam har vi fått uppfattning om att du kan räkna med att tjäna runt 70-200kr per utdelning.


Här anmäler du ditt jobbintresse! Vill du läsa mer om hur det är att jobba på Svensk Direktreklam gör du det här.


 

Bli först att kommentera

Så får du jobb på Bring Citymail!

Publicerat 10:e Oktober 2016

Hur söker jag brevbärarjobb på Bring Citymail?


På deras hemsida har de en samlad sida med alla lediga tjänster inom Bringkoncernen. Även om du inte hittar någon aktivt utannonserad brevbärartjänst på Platsbanken i din region tar de gärna emot spontanansökningar, då kan du gå in på www.bring.se/brevbarare . Spontana besök till deras utdelningskontor föredras icke.


Här hittar du Brings alla lediga tjänster! 


Vad krävs av mig för att söka?


- 18 år fyllda
- Bil- och/eller mopedkörkort är en fördel, men beror typ av kontor. Utdelning i lant- och villaområden kräver oftare körkort.
- Du ska ha stark ansvarskänsla
- Du ska ha en god fysik utan skadeproblem knän, axlar, rygg etc
- Du ska vara noggrann och ha en väl utvecklad administrativ förmåga
- Du ska kunna göra dig förstådd på svenska i tal och skrift
- Du ska vara självgående, men även tycka om att samarbeta


Vad har jag för arbetsuppgifter?


- Sortering och utdelning av post med hjälp av cykel, moped eller bil. Vissa kontor har endast utdelning.
- Hantering av eftersändningar/avflyttade och uppdatering av adressregister
- Ge service åt våra kunder och mottagare, och på så sätt skapa en positiv bild av Bring Citymai


Vad får jag i lön som anställd?


De allra flesta börjar som behovsanställda, men lediga ordinarie tjänster tillsätts i turordning enligt flest antal arbetstillfällen.


Lönetrappa enligt kollektivavtal tillämpas, för både ordinarie och timanställda.Ingångsnivå timlön 105,89 exkl. semesterersättning (118,60 inklusive).Trappa månadslön, t ex vikariat, provanställning eller tillsvidareanställning:


- 0-12 mån, 18 500kr/mån
- 12-24 mån, 19 800kr/mån
- 24 mån, 21 800kr/mån
Därefter är lönen individuell.


Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut inom företaget?


Företaget är mycket måna om sina anställda, det är bara att se till hur företagets ledning idag ser ut. Tre personer i företagsledningen började själva som brevbärare. Bring Citymail har en intern utbildningsakademi för de som vill utvecklas inom företaget. I princip alla chefer i utdelningen har gått denna utbildning. Det finns även ett flertal medarbetare på andra typer av tjänster som startat i utdelningen (t ex controller, kvalitetsutvecklare, säljare för att nämna några).


Tips från Jonny Jobb:


“Jag har pratat med Gabriella Norman, rekryteringschef på Bring Citymails HR-avdelning, hon var mycket noggrann med att påpeka att det fanns stor utvecklingspotential som anställd hos Bring Citymail. Det finns alltså goda karriärmöjligheter för den som har viljan och intresset, att klättra inom företaget”.


Här hittar du Brings alla lediga tjänster! 

2 kommentarer

Har du inget jobb och vill tjäna mycket pengar?

Publicerat 07:e Oktober 2016

C-körkort eller truckkörkort!


Det är brist på personer med C-körkort. Arbetsgivarna jagar efter dessa. Mitt tips till dig som är arbetssökande och inte vet vad du ska göra! Ta C-körkort och registera dig hos oss. Arbetsgivarna kommer med största sannolikhet att kontakta dig!


Har du redan C-körkort? Registrera dig hos oss och bli kontaktad!


Kan du tänka dig att jobba inom lager?


Är du arbetslös och bara känner att du inte gör något vettigt för tillfället. Passa då på att ta truckkörkort. Arbetsgivare ser det som oerhört meriterande och vissa fall till och med nödvändigt. Truckkörkort är inte speciellt ansträngande att ta. Du får gå på utbildning någon dag och sen skriva ett prov. Kostar dock runt 2000kr vilket kan svida i plånboken lite. Men tror mig, det kommer löna sig.


Har du redan truckkörkort? Registrera dig hos oss och bli kontaktad!


Över 2500 lediga jobb inom industri och transport för tillfället! Skynda dig! Här hittar du dem! http://www.jobbaextra.se/lediga-jobb/lista?title=&county=&bransh=5&yt0=Hitta+lediga+jobb&adtype=1 

Bli först att kommentera

Så skriver du ett bra personligt brev

Publicerat 05:e Oktober 2016

Brevet innehåller en kort och personlig presentation av dig själv. Vem är du? Varför söker du arbetet? Och varför tror du att arbetet passar just dig? Och det ska inte vara längre än en sida.


I brevet skriver du;


- Namn, adress, telefonnummer, e-postadress (om du har någon)


- Ort och datum


- Företagets namn och namnet på den som ska ha din ansökan


- Tjänstens rubrik och ev referensnummer


 Sedan ska du skriva lite mer ”personligt”


1.Vem är du som söker arbetet? Familj, fritid etc (tänk bara på att inte skriva för mycket om din familj, arbetsgivaren är inte intresserad av att din hund heter Ludde)


2.Varför söker du just detta arbete? Vad var det som du fastnade för i annonsen?


3.Varför söker du arbetet just på det här företaget?


4.Vad har du jobbat med?


5.Vilka kunskaper, erfarenheter har du som företaget har nytta av?


6.Vilken målsättning har du med arbetet du söker?


7.Berätta gärna på slutet något speciellt om dig själv som väcker arbetsgivarens nyfikenhet.


OBS! När du skriver att du besitter någon egenskap förklara hur. Till exempel Om du säger att du är envis, förklara då på vilket sätt och hur de kan dra nytta av din envishet. "Jag heter Jonny och jag är en mycket envis person, i positiv bemärkning. Jag ger aldrig upp och är mycket didikerad till mina arbetsuppgifter och arbetskamrater. 


Vill du ha en mall för ett personligt brev? Arbetsförmedlingen har gjort en gratis här! http://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Tips-och-rad/Personligt-brev.html 


 

Bli först att kommentera

Så får du ditt drömjobb!

Publicerat 05:e Oktober 2016

Har du hitta ditt drömjobb men är rädd att du inte kommer få det? Ta del av dessa 5 enkla tips och chanserna att du får jobbet har tredubblats!!


1. Var dig själv. Arbetsgivaren lägger stor vikt på din personlighet och tycker i många fall det är viktigare än vad du gjort tidigare.


2. Fundera på varför du vill jobba på arbetsplatsen och ha det klart för dig innan du söker. 


3. Ta reda på dina svagheter och styrkor, lär dig sen att beskriva dessa. Förebered dig på att förklara vad dina styrkor kan bidra med på arbetsplatsen. 


4. Fundera över vilka grundläggande värderingar som är viktiga för dig och lär dig att beskriva dem så att arbetsgivare lätt kan se om de passar ihop med deras egna värdegunder.


 5. Du bör vara intresserad av det du ska göra, till exempel heminredning, blommor eller vad det nu kan vara du söker.


Har du något jobbtips som du vill dela med dig av? Maila mig: Jonathan@jobbaextra.se

Bli först att kommentera

 

0.07978081703186