Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Sök sommarjobb på Jobbaextra

Hitta lediga sommarjobb

Redan i början av året är det dags att börja tänka på att söka sommarjobb, det gäller att vara ute i god tid och använda sig av flera metoder för att hitta ett sommarjobb som passar just dig.
Börja med att registrera dig som arbetssökande på jobbaextra.se då blir du sökbar bland massor av arbetsgivare plus att du får hjälp med att sätta ihop en profil som fungerar som en bra grund för ett CV. Titta igenom annonser och se vilka företag som har behov av sommarpersonal och kontakta dom direkt. Sprid bland dina kontakter - familj, grannar, vänner och skolkamrater att du söker sommarjobb. Din ålder spelar en viss roll i vilket arbete du kan ta. Till exempel så får du inte ta ett jobb som startar före klockan sex på morgonen om du är under 18 år och du får inte ha hand om kassa eller jobba ensam om du inte har fyllt 16 år.

Hitta lediga sommarjobb

Ansöka till sommarjobb

Lägg lite tid på ditt ansökningsbrev, det är det som skall fånga arbetsgivarens intresse och det är där du har möjlighet att göra ett första intryck.
Använd profilverktyget på och sammanställ dina tidigare erfarenheter och utbildningar och använd detta i ett CV som du skickar med ditt ansökningsbrev. Tänk på att ansökningsbrevet skall vara mer personligt och att ditt CV skall vara mer som ett faktablad över utbildningar och erfarenheter.
Försök att få till ett möte med arbetsgivaren ofta spelar personkemi en stor roll ifall arbetsgivaren blir intresserad eller ej, så tänk på att alltid komma hel och ren samt vara artig. Det gör inget om man är nervös på en intervju ofta ser arbetsgivaren detta bara som ett tecken på att du verkligen är intresserad av tjänsten och att detta är något som är viktigt för dig.
Tänk på att läsa på innan vad du har för rättigheter och skyldigheter mot arbetsgivaren. Ställ inte upp på att arbeta svart eller ”provjobba” gratis. Det finns arbetsgivare som utnyttjar ungdomar och tar man ett svartjobb saknar man rättigheter som man får som anställd. Be om en skriftligt anställningsbevis med dina arbets- och lönevillkor. Tänk också på att be om referenser när du slutar ditt sommarjobb, referenser är väldigt värdefulla när du skall söka sommarjobb nästa gång.

Din tid på sommarjobbet

När du börjar ditt sommarjobb är det viktigt att du vet att du har både skyldigheter och rättigheter. Det förväntas av dig att du kommer i tid och utför dina arbetsuppgifter. Ställ frågor och var inte rädd att be om hjälp om du skulle behöva detta. Alla känner till att du är ny och det förväntas inte av dig att du skall kunna allt från dag ett. Du skall veta att du har rätt till ett skriftligt lönebesked och att det där skall stå hur många timmar du har jobbat, vad du har fått betalt och hur mycket arbetsgivaren betalat in i skatt.
När du slutar ditt sommarjobb så glöm inte att be om anställningsintyg, be gärna om ett personligt omdöme. Ett bra betyg hjälper när du skall söka nästa sommarjobb! Fråga gärna ifall det finns chans att jobba extra under skoltiden. Detta ger dig värdefull arbetslivserfarenhet och visar du framfötterna så kanske din arbetsgivare känner någon annan nästa sommar som behöver dig om dom inte har plats för en sommarvikarie.

Vi presenterar dagligen nya sommarjobb på jobbaextra.se klicka på länken nedan för att hitta ditt sommarjobb.
Sommarjobb på jobbaextra.se

0.023975849151611