Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Pressmeddelande 2013-03-13

Ny sajt ska minska ungdomsarbetslösheten

Enklare för arbetsgivarna att söka extra arbetskraft

Nu blir det enklare för arbetsgivare som behöver extra arbetskraft att hitta personal. På den nylanserade sajten jobbaextra.se kan de enkelt söka bland tusentals arbetssökande som vill ha ett jobb.

– Vår förhoppning är att sajten på sikt ska kunna bidra till minskad ungdomsarbetslöshet. För många unga är ett extrajobb den första kontakten med arbetsmarknaden. Extrajobbet ger arbetslivserfarenhet, viktiga kontakter och kan på sikt leda till ett fast jobb. Det säger Martin, marknadsansvarig på Göteborgsföretaget jobbaextra.se.

Profiler som påminner om de sociala medierna gör det enkelt för arbetsgivare


Tjänsterna på sajten bygger på att de arbetssökande själva skapar sin egen jobbsökarprofil. I profilen fyller de i vilken typ av arbete de söker, när de kan jobba, meriter, utbildning m.m. Det går också att lägga in ett foto på sig själv och bifoga ett CV.

– På jobbaextra.se får alla som söker ett extraarbete eller fast jobb chansen att presentera sig själva för potentiella arbetsgivare. Profilerna blir mycket personliga vilket gör det enkelt för de som söker arbetskraft att hitta personal som passar för de aktuella jobben, säger Martin Persson.

Slipper gå igenom hundratals ansökningar


På sajten skapas ett kartotek av arbetssökande med profiler som påminner om de som finns på de sociala medierna. Det betyder att arbetsgivarna slipper att skriva en egen platsannons och ta emot hundratals jobbansökningar. De kan istället direkt söka personal som passar.

– Vi ser redan nu att det fungerar och att flera av dem som skapat egna profiler på jobbaextra.se har fått jobb, säger Martin Persson.På jobbaextra.se finns en sökfunktion som gör det enkelt för arbetsgivarna att hitta rätt personal. Där kan de exempelvis ange i vilken region de söker nya medarbetare, typ av jobb m.m. Arbetsgivarna kan också enkelt lägga in egna platsannonser på sajten som alla besökare kan se.


Gratis för de arbetssökande – Arbetsgivarna betalar månadsavgift


Det är helt kostnadsfritt för de som söker jobb att registrera sig på sajten, skapa en personlig profil och söka bland platsannonserna. Arbetsgivarna betalar en månadsavgift och kan då fritt söka bland alla profiler, kontakta de som söker jobb samt publicera ett obegränsat antal egna platsannonser.– Många branscher är beroende av extrajobbare. Det gäller exempelvis butiker, restauranger och tidningsutdelning. Dessutom finns det många som gärna vill ha ett extrajobb, inte minst ungdomar som studerar och nyblivna pensionärer. Vi är därför säkra på att det finns ett behov av en tjänst på nätet som har fokus på extrajobb, säger Martin Persson.Tidigare har webbadressen jobbaextra.se använts för en mer traditionell jobbsökarsajt som funnits sedan 2005.

För mer information

Se jobbaextra.se eller kontakta Pontus Bärnarp, pontus@jobbaextra.se,
0706-51 31 81.

0.023775100708008