Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

"Arbetssökande är lata, bortskämda och oseriösa"

Publicerat 1:e Februari 2017

Jag har läst flertalet artiklar där arbetsgivare går ut och säger att de inte får tag på personerna de söker! Vissa arbetsgivare går så långt och kallar arbetssökande för "lata", "bortskämda" och "oseriösa”. Stämmer verkligen den bilden av arbetssökande i Sverige?


Tina Walhström, VD på företaget Kontakta, publicerade den 22 jan 2017 artikeln “Jobben finns – men unga vill inte ha dem på Aftonbladet där hon påpekar att hon har sett en förändring på arbetsmarknaden. Hon skriver, förr sa man ”tack, jag fick anställning”. I dag säger många ”varsågod, jag kom i dag också”. Hon hävdar också att det framförallt är en grupp unga människor som är mycket kräsna, “barnen till curlingföräldrar”, skriver hon.


Sara Sundqvist på Ageris personalavdelning är inne på samma spår i Peter Kardhammars artikel på aftonbladet. 
– De yngre är mer oseriösa, de äldre söker anställning för att de är tvingade av arbetsförmedlingen att visa att de är aktiva.


Jag jobbar med att hjälpa folk att hitta jobb respektive personal genom sajten Jobbaextra.se, sociala medier och liknande. Jag kan understryka att jag hade svårt att hitta personer till en början, men allt eftersom började jag förstå hur det fungerar. Allt fler arbetssökande har tappat förtroende för arbetsförmedlingen och söker sig till andra kanaler för att hitta arbete.  Jobbgrupper på Facebook, bloggar och sidor där man som arbetssökande kan registrera en arbetssökarprofil blir allt viktigare. 


Spännande personer skriver till mig dagligen med hopp om att jag kan tipsa om något jobb. Denna grupp av “bortskämda, lata och oseriösa" arbetssökande som arbetsgivare påpekar att det finns, tror jag tyvärr blir ansiktet utåt för en mycket stor grupp av drivna, ambitiösa och hungriga arbetssökande.


Håller ni med? Har du några synpunkter? Kommentera gärna!


För er drivna, ambitiösa och hungriga arbetssökande! Jag vet att ni finns, se hit! Nedan är några av arbetsgivarna som letar personal på vår sajt och nya kommer in ständigt. Skapa en profil som gör dig synlig för våra arbetsgivare här.


Restaurang Shahrzad- Servitör/Servitris


HiMinds- Data/It


ICA Kvantum Vallentuna


Ztatus- klädbutik.


LUX Svenska AB- Säljare


Loba- Golvföretag.


Matmuren- Restaurang, Event, Caterin


Inget som passar just dig? Sök bland 90 000 jobb eller ta del av mina jobbtips i bloggen. Har bla annat skrivit om hur man får jobb på HM, Lindex, Espresso House, Elgiganten, Burger king, Stadium, Intersport mm.


Är du arbetsgivare och vill ha hjälp med att synas i olika jobbgrupper, i nyhetsbrev och på sociala medier. Hör av dig till Jonathan@jobbaextra.se

Kommentera


0.026297807693481