Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Fritidsledare till kolloverksamhet!

Publicerades: 30:e November 2018 Sista ansökningsdagen: 27:e Januari 2019


Socialförvaltningen ansvarar för arbetet med att skapa social trygghet för barn, ungdomar och vuxna. Målet är att arbeta för att uppnå social uthållighet. Inom socialförvaltningen bedrivs kvalificerat och välutvecklat/framstående socialt arbete. Förvaltningen innehåller både myndighetsutövning och behandlande och stödjande insatser för barn och ungdomar och deras familjer samt för vuxna.

Resursenheten Barn och familj består av familjepedagoger, familjebehandlare, umgängesverksamhet, kolloverksamhet, barngrupper, kris och korttidssinsatser, administration och utvecklare. Vår huvuduppgift är att genomföra insatser i form av biståndsbeslut för att förhindra eller förkorta placeringar.

Våra kollogårdar ligger naturskönt nära skog och vatten där vistelsen bygger på aktiviteter som stimulerar barnens sociala utveckling, upplevelsebehov samt avkoppling. Verksamheten präglas av ömsesidig respekt och ett aktivt deltagande från alla som vistas på gården. Detta ställer höga krav på våra ledare för att kunna erbjuda barnen en positiv och trygg kollovistelse.

Åshorn ligger vackert beläget i skärgårdsmiljö strax utanför Trosa, ca 11 mil från Eskilstuna. Sågarsvedet ligger intill Sotarsjön med en vacker omgivande natur, i Ärla ca 2,5 mil från Eskilstuna. Nu söker vi kockar till Åshorns barnkolloverksamhet som ligger i utkanten av Trosa och till Sågarsvedets barnkolloverksamhet som ligger i Ärla.

ARBETSUPPGIFTER
Till Åshorns sommargård kommer ca 54 barn och till Sågarsvedet kommer ca 32 barn i åldrarna 7-13 år.

Som fritidsledare planerar och genomför du aktiviteter tillsammans med barnen. Du har ansvar för ett antal barn och skapar en gemenskap och trygghet så att barnen får en rolig och meningsfull tid på sommargården. I din roll innebär det att möta barnen utifrån barnens egna förutsättningar och behov. Som fritidsledare på kollo handlar det om att du ska vara en trygg vuxen och förebild för barnen som kommer till gården. Du skapar trygga ramar och goda relationer. Både inre och yttre konflikthantering är förekommande i rollen.

Verksamheten på kollo omfattar heldygnsomsorg. Arbetet på gårdarna innebär arbete på schema. Du kommer att övernatta på gården de dagar du har ett arbetspass. För detta utgår dygns-/lägerersättning. Det är även möjligt att övernatta på gården de dagar du är ledig.

Period 1: 2019-06-24 2019-07-21 (2019-06-24 2019-07-12, arbetsdagar)
Period 2: 2019-07-08 2019-08-04 (2019-07-15 2019-07-31, arbetsdagar)
Period 1 och 2: 2018-06-17 2019-08-11 (2019-06-24 2019-07-31, arbetsdagar)

Ta chansen att ha möjlighet att jobba på världens bästa sommarjobb! Vi väntar med spänning på din ansökan!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som studerat/studerar till lärare, fritidsledare, fritidspedagog, beteendevetare, socionom eller annan likvärdig utbildning och har tidigare dokumenterad erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar. Har du annan utbildning än ovanstående områden ser vi att du har minst sex månaders yrkesmässig erfarenhet av arbete med barn eller ungdomar. Tjänsten kräver att du har goda sim kunskaper och att du kan uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift.

Har du arbetat inom kolloverksamhet tidigare är det starkt meriterande. Har du dessutom erfarenhet av att möta barn/ungdomar i utsatta livssituationer och/eller i kris är även det mycket önskvärt.

Då arbetet kräver flexibilitet, önskar vi därför att du som söker har B-körkort. Det är även mycket positivt om du har kunskaper inom samtalsmetodik och konflikthantering och kunskaper inom HLR.

Flerspråkighet och god sjövana är meriterande samt om du har ett intresse för exempelvis teater, konst eller musik.

Personliga egenskaper väger tungt för rollen och för att trivas på kollo och i rollen som fritidsledare krävs det att du har en god samarbetsförmåga och ledaregenskaper. Viktigt att du finns som en trygg vuxen runt barnen, är lyhörd, kan hantera svåra samtal och har ett positivt bemötande gentemot barnen, föräldrarna och övrig personal. Vidare är det bra om du är kreativ i ditt arbetssätt och har en tydlig kommunikation samt intresse för friluftsliv och friskvård.

För tjänsten krävs godkänt utdrag ur belastningsregister. Läs mer på www.polisen.se

ÖVRIGT
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.


Varaktighet 11 dagar - 3 månader
Löneform Enligt avtal, fast lönesättning

Klicka här för att söka jobbet

Eskilstuna kommun, Socialförvaltningen

Yrkesområde:

Extrajobb / Övrigt

Anställning:

Heltid

Antal platser:

32

Sista ansökningsdag:

27:e Januari 2019

Plats:

Eskilstuna, Södermanland

Fler annonser från samma företag

Socialsekreterare till utredningsenheten unga-vuxna Extrajobb / Övrigt Södermanland

Fritidsledare till kolloverksamhet! Extrajobb / Övrigt Södermanland

Föreståndare till kolloverksamhet! Södermanland

Samtalsbehandlare till Vägen Extrajobb / Övrigt Södermanland

Kockar till kolloverksamhet! Södermanland

Liknande jobb på jobbaextra

Perfekt extrajobb för dig i Strängnäs! Extrajobb / Övrigt Södermanland

Sommarjobb 2019 hemtjänstarbete Katrineholm m. omnejd Extrajobb / Övrigt Södermanland

Sommarjobb 2019 hemtjänstarbete Nyköping Extrajobb / Övrigt Södermanland

Barnvakt / extrajobb, Eskilstuna Extrajobb / Övrigt Södermanland

Heltidstjänst som personlig assistent till ryggmärgsska... Extrajobb / Övrigt Södermanland

Är du studerande och vill jobba extra? Ansök här! Extrajobb / Övrigt Södermanland

Perfekt extrajobb för dig i Strängnäs! Extrajobb / Övrigt Södermanland

0.37143778800964