Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Blev uppringd...

Publicerat 14:e September 2012

Häromdagen ringde en tidning som jag sökt till i våras och ville att jag skulle komma på blixtintervju.


De hade alltså kvar mina papper och behövde nu ersättare då den de hade anställt blivit sjukskriven. Det är ett bra tecken på att även om man får ett nej så sparas förhoppningsvis ens cv och man kan ha chans att bli uppringd senare.


Tror jag nämnde det tidigare också, att man kan vara lite vaksam ett halvår efter på de företag som sökt jobb. Det är ju som regel sex månaders provanställning som gäller. Det kan ju finnas chans att något inte har fungerat  under den tiden...


Vi bokade in intervjun kommande dag efter telefonsamtalet. Jag fick frågan om min ålder och frågan direkt efter var ifall jag gillar högt tempo...? Hm, varför var det en följdfråga? Visserligen är jag 30+ (långt över) men vad som står på pappret motsvarar inte riktigt hur jag känner mig eller agerar. Jag fungerar och trivs väldigt bra med yngre dvs trettioplussare. Jag gillar fart, är väldigt effektiv, levererar i tid osv. Jag är halvvägs i mitt arbetsliv och har inga som helst planer på att sakta ner.


Igår förmiddags (samma dag som vi skulle träffas) ringde de igen och berättade att de redan anställt en annan. Jahapp, fick jag nobben på grund av min ålder möjligen? Eller ville de ha någon som jobbade långsamt...!?


Nåväl, jag tror jag ska ringa dem ändå, boka ett kort möte så de förstår att jag inte lever upp till min pappersålder. Och det personliga mötet är alltid större än såväl telefonledes eller brevledes, rent allmänt.

Kommentera


0.026239156723022