Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Amatörkrögare

Publicerat 18:e April 2017

Hela påskhelgen har varit fullbokad. 


Istället för att åka ut och njuta av konstrundor har jag och maken varit hemma och förberett för påskens familjeträffar. Vi hade bjudningar varje dag.


Långfredagen stod jag således och förberedde all mat. Jag jobbade ju på påskaftonsmorgon med tidningsbärandet så jag är inte vaken och igång förrän kl 11. Att inte jobba av religiösa skäl på Långfredagen förstår jag inte hur det går ihop. Räknas inte matlagning som jobb eller? Maken och sonen sågade häck (den omger hela vår tomt vilket innebär tre dagars arbete) och de fick visst onda ögat av grannen som är troende... Sonen berättade att hade vi sågat häck i Norge hade vi kunnat bli polisanmälda, de är visst mer troende där (sonen bor utanför Oslo). Jag handlade mat den dagen och förvånades men gladdes över att manuella charkdisken var öppen.


På påskafton kom då familjeflocken, elva personer var vi. Mindre flock än vanligt. Men det ska dukas, städas och mat lagas. Det blev antipåskmat – paella, vilket är makens specialitet – men till det ska det vara tillbehör och det är min syssla. Foccacia, aioli (vitlöksmajonnäs), sallad, efterrätt, godis. Jag gör allt själv (inte plockgodiset dock) eftersom jag vill veta vad jag har i maten och det är dessutom billigare. Och det är såklart roligt också att laga till maten.


På Påskdagen kom mina föräldrar, så då blev det det traditionella påskbordet. Göra gubbröra, koka potatis, sparris, ugnsbakad lax, koka ägg mm. Jag hade även denna natt delat ut tidningar och var tydligen trött. Hade diskat champagneglasen från igår och kraschade fyra av dem när jag skulle flytta dem på bricka över till vardagsrummet. Äggen blev inte bra, sparrisen överkokt osv...


Annandag Påsk hade vi ett par vänner på besök, vi bjöd på brunch, dvs matrester i princip. Jag gjorde dock egen hollandaise och nya sparrisar som denna gång blev bra. Struntade i att koka ägg. Göra avancerad sås utan att den skär sig kan jag, men inte koka ägg...


Jag beundrar folk som driver hotell, bed & breakfast, pensionat etc. Det är slitigare än vad man tror att vara husfru, krögare etc.

Kommentera


0.026954174041748