Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Värdefullt

Publicerat 13:e Juli 2016

Imorse var en av tidningarna (Sydvenskan – den största tidningen här) försenad. 


Man får sms i sin jobbmobil att tidningen är sen. Nå, det har man ju redan konstaterat efter att ha hunnit sortera upp alla andra tidningar och post liksom. Värdefull information, verkligen... 


Det blir ju tid för lite snicksnack med de andra sju tidningsbuden, det är värdefullt att lära känna sina kollegor. Eller så hittar man en plats (i någons bil) att slumra lite. 


Jag var färdig vid halvsex med utdelningen, var hungrig så jag intog frukost innan jag gick och lade mig idag. Ibland går jag direkt och lägger mig och tar en långfrukost vid elvatiden. Skulle till jobbcoachen kl 1030 så det passade bättre att käka tidigt idag. Coachen fattar inte varför jag inte får några napp, eller kommer ens på intervju. Nej det fattar inte jag heller! Min nuvarande teori är att jag inte har någon direkt dokumenterad utbildning i mitt cv. Jag har ju bara jobbat i branschen i trettio år, men praktisk kunskap räknas visst inte... Är inte det värdefullt? Men coachen är kreativ och kommer med med många bra idéer, nu ska vi prova en annan metod.


Jag börjar gilla det här jobbet mer och mer faktiskt. Kan tänka mig att ha detta på heltid (jag är ju vikarie just nu). När man vaknar på förmiddagen är belöningen klarblå himmel, värme och sol. Jag är fri att njuta av det och måste inte sitta inomhus och knacka kod eller skriva vid datorn, som jag hade måst om jag haft ett "vanligt" kontorsjobb. Trots skitväder emellanåt så väger den här friheten upp det. Nog så värdefullt, faktiskt!

Kommentera


0.028429985046387