Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Är inte Linkedin värt att söka jobb genom?

Publicerat 10:e April 2016

En vän till mig lade ut detta på sin facebook-vägg häromdagen. Jag väljer att lägga ut hela hennes inlägg här (bland annat) så även ni kan läsa hur fyrkantigt visst fungerar.


Har man bott här i Sverige i sex år har man bevisligen rotat sig, vill göra rätt för sig och tydligen har Syed klarat av det på egen hand utan hjälp av arbetsförmedlingen. Det är tragiskt att han nu - om tre veckor - ska utvisas! Hur funkar rättvisan, solidariteten och medmänskligheten i detta? Riktigt uselt av Migrationsverket med flera!


#fuckunemployment


Syed Latif är en kille som bott i Sverige i 6 år. Ni som läser detta har säkert också hört talas om att han fått ett utvsiningsbeslut eftersom det visats på nyheterna men det finns även namnlistor att skriva under. Såna här fall kommer hela tiden och det sprider sig i sociala medier. Vi andra blir arga, ledsna och tycker systemet är korkat. Vi skriver på den där namnlistan för det är säkert en riktigt bra människa som myndigheten har stoppat in i sitt fyrkantiga regelverk och fattat ett vansinnigt beslut.


Sen ser vi kanske inte vad som händer med personen. Blev han utvisad? Vad hände med personen sen? Nej, vi tänker kanske inte så mycket på det för vi känner inte just den personen.


Idag träffade jag Syed. Han talade på torget i Skivarp där Refugees Welcome hade ett evenemang och han besökte vårt första Språkcafé Skivarp. Han har själv startat upp språkcafé i Skurup, för att han såg att det fanns ett behov. Lite av en entreprenör!


Men jag träffade Syed idag. En människa vars liv helt slås i spillror, en människa av kött, blod och mängder av upprivande känslor.


Syed har varit i Sverige i 6 år. Han har byggt upp sitt liv här. Han pratar så gott som flytande svenska och han har ett jobb. MEN - han använde sig inte av den statliga myndigheten arbetsförmedlingen när han sökte jobb. Nej han använde sig av det globala nätverket Linkedin. Ni vet, den där plattformen där väldigt, väldigt många arbetsgivare finns, de som söker personal.


Om man ska få stanna i Sverige ska man använda arbetsförmedlingen. Som arbetsgivare blir jag fullständigt upprörd av detta, då väldigt många av oss INTE använder arbetsförmedlingen därför att den fungerar inte som arbetsförmedlare. Så nu har Syed fått sitt utvisningsbeslut av migrationsöverdomstolen.


För att han förbigått arbetsförmedlingen, tagit egna initiativ och skaffat sig ett jobb.


Den 8 maj utvisas Syed till Bangladesh. Han fick förlängt eftersom han efter 6 år har samlat på sig ett liv här som han måste packa ihop.


Men jag träffade Syed idag. En människa av kött och blod, en varm och go kille som inget hellre vill än att stanna här och fortsätta sitt liv. Och jag grät en aning när vi kramade om varandra och jag lovade att jag ska dra i varenda tråd jag kan för att beslutet om utvisning ska ändras. Så jag börjar här.


Snälla människor, om vi ska behandla människor på det här viset i vårt land så skäms jag. Vi kan inte skicka ut folk efter så lång tid som finns här med sin kompetens och kunskap, som försörjer sig och betalar skatt, som integrerats och är en tillgång för andra nyanlända. Jag kommer däremot aldrig att sluta skämmas för att vara medmänniska, vilket vi måste vara nu. För Syed.


Dela detta. Till vänner och alla ni känner. Dra i era trådar. Skriv till statsministern, arbetsmarknadsministern, migrationsministern eller vilken minsiter eller riksdagsledamot du vill. Men gör det!


Syed är värd det! Kram på er!


Skriv även under namninsamlingen på länken http://www.skrivunder.com/lat_syed_latif_fa_stanna_i_sverige


  Jeanette Bohmans foto.

Kommentera


0.027107954025269