Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Det är synd om ungdomarna...

Publicerat 26:e Maj 2015

Inget fel i att det är svårt för ungdomar att få jobb. Det är säkert svårt för dem också. Men enligt politikerna är det visst främst de som är svåra att anställa.


Tvärtom tror jag! Arbetsgivare och rekryterare verkar mest fokusera på ungdomar. Allt annat ignoreras. Ska politiker lägga sig i det så är det alla andra grupper som behöver hjälp. Funktionshindrade, bokstavskombos, utrikesfödda, årsrika etc.


Jag läste en artikel igår av Ylva Johansson som verkar ha kört fast i detta spåret: "De som går utan jobb har ofta för låga kvalifikationer för arbetsgivarnas krav. De grupper som drabbas hårdast av arbetslöshet är ungdomar som saknar gymnasiekompetens, funktionshindrade och utrikesfödda med låg utbildning."


Det var ju ett jämra tjatande om ungdomar etc. Man har helt glömt bort 40-plusare, som rektyterare och arbetsgivare fullständigt ignorerar! Vi kommer inte ens på intervjuer, varför? Kräver vi för hög lön? Har vi för mycket erfarenhet? Är vi för trötta? Har vi barn vi behöver vabba för? Har vår förmåga att leverera upphört?


Läs artikeln här. 

Kommentera


0.027428150177002