Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Så var vi där igen!

Publicerat 24:e Februari 2015

Här är en artikel med Carola Lemne från Svenskt Näringsliv, där hon ifrågasätter regeringens förslag att höja arbetsgivaravgiften. Att höja arbetsgivaravgiften kommer inte att gynna unga arbetslösa. Eller för andra arbetslösa heller...


Jag kan hålla med henne, i synnerhet småföretagare har avgifter så det räcker. De går redan på knäna, att anställa är ofta mer en ekonomisk belastning än en avlastning i arbetskraft. De kommer inte att anställa, de kommer att bränna ut sig istället. Att höja arbetsavgiften kommer inte att sänka arbetslösheten således. Tvärtom.


Unga kommer få än svårare att komma in i arbetslivet. För att inte tala om äldre. Och äldre arbetslösa kommer ju inte ens tillbaka in, eftersom de förväntas kräva högre lön. Enligt kollektivavtal etc. 


Själv är jag så enormt trött på att vara arbetslös, jag är beredd att dumpa mina outtalade och förväntade (enligt kollektivavtal då) lönekrav för att åtminstone komma in igen och bevisa att jag vill och kan.


Svenskt Näringsliv föreslår istället en modell där arbetsgivaravgiften är relaterad till löneskalan. Den skulle kunna innebära att arbetsgivaravgiften är lägre för enklare jobb, oavsett vem som får det. Jag antar att de menar att oerfarna då även kan vara äldre...


De äldre arbetslösa - den bortglömda arbetskraften. Som faktiskt vill jobba på det traditionella sättet.


Kompetens räknas inte i ålder!

Kommentera


0.027111053466797