Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Men inkludera alla då!

Publicerat 4:e Februari 2015

Sverige behöver en jobbpolitik som inkluderar alla.


Jag läser i dagens Sydsvenskan i Opinion/Aktuella frågor en debattartikel skriven av Ylva Johansson (arbetsmarknadsminister) och Andréas Schönström (arbetsmarknadsansvarig Malmö kommun) som resonerar kring att lösa ungdomsarbetslösheten. 


Jag gäspar uttråkat, denna evinnerliga fokus på ungdomsarbetslösheten... Såklart, det är ett stort problem att inte ungdomar alls kommer in på arbetsmarknaden, de har aldrig haft ett jobb. Men jag blir blassé, för rubriken emotsäger innehållet. Vadå inkluderar alla? Som vanligt glöms äldre bort. Är man över 35 år (dvs äldre) är man rökt på arbetsmarknaden. Äldre förväntas kräva högre lön och det är ju inte kostnadseffektivt för företag, det kan t o m jag räkna ut. 


Återigen, vadå "inkludera alla"? Jobbpolitiken inkluderar inte alla, enligt artikeln. Den exkluderar väldigt många som är arbetsföra men arbetslösa. Rubriken hade varit korrekt om den hade låtit så här: Sverige behöver en jobbpolitik som inkluderar alla ungdomar. Resonemanget exkluderar och det gör mig irriterad!


Kompetens räknas inte i ålder!

Kommentera


0.027475118637085