Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Första Advent

Publicerat 1:e December 2014

Jag tänkte blogga lite igår, men jag kom inte in här på webbplatsen. Antingen var det min dator som strulade eller så var det Jobbaextras webbserver som knasade.


Jag tänkte mest meddela att det var Första Advent och Julskyltning. Alla julljusstakar har åkt fram härhemma. Inte en dag innan Första Advent vill jag veta av julen, men därefter kommer jag gärna i julstämning dagligen och i överflöd fram till Tjugondedag Knut (trettonhelgen alltså).


Julskyltningen i byn var i vanlig ordning medioker, mer än vanligt i år. Färre handlare som hade aktiviteter på torget, viket förmodligen berodde på att kommunen förväntade sig att byns handlare skulle hyra plats där. Runt torget har vi typ tre företag som inte är ensamdrivande (dvs Ica, Systembolag och ett fik). Resten är frisörer, blomsterhandlare, guldsmed, videobutik, prylbutiker, fotvårdare etc. Hälften av dessa hade öppet i sina butiker istället och kunde således inte ta kostnad för att hyra plats och extrapersonal på torget. En väldig intetsägande Första Advent i byn således. Dock trevligt hos de butiker som väl hade öppet, de bjöd på glögg och pepparkakor osv.


Till och med granen har fått bli pyntad redan! Har bestämt att årets färgjultema här hemma ska gå i turkost, jag var därför extra angelägen att klä den tidigt i år. 

Kommentera


0.028865098953247