Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Så har man ställt ut sina tavlor...

Publicerat 19:e Oktober 2014

Fredagen gick i attannittio. Jag var på benen (verkligen bokstavligen) från kl 0500 till 2300, dvs 18 timmar nonstop. Klockan 0200 natten till fredagen avslutade jag den sista tavlan för utställningen till fredagkvällen...


Upp kl 0500 för att fixera de fem tavlorna jag hade gjort. Fixering är ett sorts överlack som man penslar över målningen, för att skydda färgen. Detta gör man egentligen tolv timmar efter färgen har torkat och "överlacket" ska sedan torka tolv timmar. Ok, det fanns det inte tid till, akrylfärg torkar relativt fort, jag stryker inte heller på tjocka lager, så det funkade. 


Efter frukost- och de vanliga morgonbestyren, cyklade jag iväg till skolan. Lektioner fram till kl 14. Sedan hem, packa ihop och fara iväg till Staffanstorp och Kulturnatten där jag hade en monter som jag skulle hamra upp mina tavlor på. Kulturnatten var öppen mellan 17-22. Inte vill man sitta vid sin monter? Nåväl, jag satt lite, det verkade bättre för besökarna - de vågade liksom inte närma sig annars. Men mestadels var jag stående eller gående, jag var ju nyfiken på de andra utställarna också. 


På lördagen var det som om man hade baksmälla! Insåg att jag inte hade ätit med någon reda efter kl 14 heller, hade några kex med mig som fick bli kvällsmat, jag drack heller inget vatten. Inte så konstigt man var matt dagen efter. 


Men det var roligt iallafall, första gången jag ställt ut mina tavlor. Och det är inte sista gången jag gör det! Roligt med samlingsutställning, man träffar andra hobbykonstnärer som man odlar kontakt med - och inspireras av!


Det var min kompis som inspirerade mig till detta. Hon hade ställt ut här för några år sedan, då sina konstfoton, nu hade hon sina målningar. 

Kommentera


0.026599884033203