Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Färgval vid intervju

Publicerat 25:e Juli 2014

Min stora inspiration är färger. Jag påverkas verkligen av färger. Cerise som är min favortifärg ger mig energi och driv, jag blir pigg. Turkosblått ger mig harmoni och meditativt lugn. Som grafisk designer vet jag också att färgval är viktigt att styrka varumärkets budskap.


Jag läser i en artikel i Cap & Design att man ska helst klä sig i vitt eller marinblått. Och undvika lila och orange. Jag som gärna klär mig i lila och orange! "Omöjliga" färgval som jag går igång på. 


Artikeln relaterar till en amerikansk undersökning - och det må vara så att reglerna funkar där och inom vissa yrkeskategorier. Vilka framgår dock inte. Tror inte att en kostymklädd lagerarbetare har större chans att få jobb, om man säger så. Jag anser att man bör ifrågasätta hur politiskt korrekt man bör vara.


Jag blir uttråkad och skeptisk när jag läser att man inte ska sticka ut i sitt färgval när man söker jobb. Väljer man starka färger på en intervju anses man vara illojal och oärlig. Så nästa gång tänker jag ha orange & lila på mig således. Bara för att. Men jag är - trots färgvalet - otroligt ärlig och lojal.


Just nu är min favoritkombo knallrosa och gult. Så omöjligt så det blir snyggt. Kolla in Maybelline's Mascara till exempel.


Blått är bra däremot. Ok, då har jag väl valt lite rätt i mina klädval, brukar ha Cyan (typ skrikblått, som det blåa i JobbaExtra-logon). Men det var kanske menat mer korrekt med marinblått eller dovblått...


Cyan, Magenta och Gult är färger jag medvetet väljer när jag går på intervju. Eller Röd, Grön och Blått. Grundfärger som används i tryck resp digitalt. Färger som är allt annat än neutrala. Färger som syns. Som tar plats. Som syns i bruset.


Reklamfolk sägs ju gilla att gå klädda i svart - det stämmer dock inte med mig! Jag kommunicerar bra ändå...

Kommentera


0.030703067779541