Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

A-kassa och arbetsformer

Publicerat 8:e April 2014

Jag fikade igår med en vän som också är arbetslös. Det blev mycket hopplöshet i snacket, man har kommit i den fasen nu... Hon har det väl värre, för hon är mer vilse i yreksval än jag. Jag vet vad vill jobba med, men min bransch - generellt sett - vill inte anställa. Så jag är lite vilsen jag med.


Vi var iallafall rörande överens om att a-kassan är bra att den finns. Det är liksom inte vårt fel att vi är arbetslösa. Och mat och hyra måste betalas. Hade man inte haft den "fallskärmen" hade man haft ännu svårare att kunna söka jobb, då hade fokus legat på något annat.


Reklambranschen (min bransch) är ju småföretagare och det blir bara tunggrott och stor risk för dem att ha anställda. Man tar in frilansare istället. Nu vill jag ogärna driva eget igen, lite moment 22 där...


Jag kan tycka att nuvarande anställningsformer borde ses över. Det är något fel när de få som har anställning jobbar så de går in i väggen. Vi blir fler som behöver jobb, men jobben verkar bli färre. Vi behöver ändra rörligheten på arbetsmarknaden.


Inte ens som tillsvidareanställd har man trygghet idag. Är trygghet så viktig? Måste den vara såå långsiktig? Kanske man ska korta uppsägningstid? Minska på arbetsgivarens ansvar för karensdagar? Flytta över viss del av egenavgifter på den anställda? Pensionsskatt betalas ju inte per automatik av alla privatföretag heller, till exempel. Ska företag verkligen betala så mycket skatt för att de har anställda? För småföretagare är det ett enormt steg att ta in och ha anställda.


Det är ju också konstigt att vi har haft blått styre, vilket deras syfte är att gynna just företagande, i åtta år nu. Vad har de gjort för att förbättra för till exempel småföretagarna?


Vad jag förstår har Danmark hårdare anställnigsformer, men istället har de bättre rörlighet på arbetsmarknaden. Man behöver inte vara arbetslös så länge således. Sverige borde kanske ta lärdom av lillebror.


I dagens ledare i Sydsvenskan pratas det om a-kassan, hur den ska se ut i framtiden. Intressant att se vad man kommer fram till...


 

Kommentarer

Oberoende Distributör 1:e Juli 2014

Hejsan vill fråga bara om du skulle vara intresserad av en affärsmöjlighet där du kan tjäna 4.000kr extra (eller mer)varje månad?
Vill du vara med?

Kommentera


0.027780055999756