Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Har du en städad Linkedin-profil?

Publicerat 7:e Oktober 2013

Först och främst kollar rekryterare av ditt Linkedin-konto, så se till att den är ren och fin, tydlig och klar med vad du har i ditt bagage.


Har du även Facebook-konto är det lika viktigt att hålla den ren, dvs privata festfoton och diverse andra galna upptåg, inte är offentliga där. (För min del tror jag att allt är synligt på internet oavsett begränsningar, bäst att allt som publiceras är allmängods).


Här är några bra tips på att få Linkedin-prodilen att se korrekt ut :5 tips: Så blir profilen på Linkedin komplett Boosta din Linkedinprofil, det kan vara helt avgörande för en ny jobbkarriär eller om en affär ska gå i lås. Här får du professionell vägledning. 


1.Titeln rankar högt sökordsoptimeringsmässigt. Se till att den innehåller de viktigaste orden. Låt den gärna bli lite lång och beskrivande hellre än kort och formell. Är du säljare passar du också på att skriva vad du säljer..


2. Foto är viktigt för att din profil ska vara komplett. Men också för att det ger en bild av dig, en professionell bild om du gör det rätt. Se därför till att det är en bild i en professionell situation. Inga lösnäsor alltså. Om du inte är clown...


3. Skriv om dina kunskaper och erfarenheter, inte bara vad företaget du jobbat på gör utan framför allt vad du gjorde där. Tänk sökord, vad bidrog du med, vilket resultat skapade du? Illustrera gärna med bild, film, presentation eller annat.


4. Tänk igenom och skriv en sammanfattning som berättar om dina styrkor och dina ambitioner. I ditt nuvarande jobb och/eller nästa. Vad brinner du för, vad gör du bäst? Titta gärna igenom vad du fått intyg för, det kan ge tips om vad folk uppfattar som dina styrkor och kompetensområden.


5. Nyttja gärna möjligheterna till kompletterande erfarenheter. Det finns i dag funktionalitet för portfolio eller projekt till exempel. Tänk på hur man bäst får rätt uppfattning om dig. Hur vill du synas?


Bakom tipsen ovan står Henrik Björklund på kommunikationsbyrån Right Thing United.


(Artikeln från Dagens Möjligheter)


 

Kommentera


0.02868390083313