Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

ESC och kollektivtrafiken i Malmö

Publicerat 5:e Maj 2013

I fjol införde Skånetrafiken kontantlöst biljettsystem på Skånes bussar.


Det innebär att man får köpa biljett hos t ex Pressbyrån, biljettautomater eller hos Skånetrafikens Biljettförsäljning. Man köper då Jo-Jo-kortet som finns som månadskort eller rabattkort. Rabattkortet går inte att köpas under 200 kr. Jo-Jo-korten fungerar utmärkt för pendlarna, men mindre bra då för enkelbiljettsresande. Då är man hänvisad till biljettautomaterna.Biljettautomaterna finns enbart vid tåg- och tunnelbanestationerna. De är grymt dryga och omständiga att knacka fram en biljett genom. Typ 10-12 tryck för att få en enkel till Hyllie! Köbildning blir ett måste... Dessutom kommunicerar dessa på svenska, så turister som inte kan språket får liksom lite problem.


Man kan betala med mobil/sms på stadsbussarna vilket ibland kan vara tidskrävande för busschauffören. Detta fungerar dessutom bara för svenska mobilabonnemang. På regionalbussarna kan man inte betala med mobil, istället går det bra med betalkort, vilket också är ineffektivt tidsmäsigt.


Nu verkar iallafall Skånetrafiken insett problemet och inför ESC infört specialbiljetter för helgen då evenemanget sker. Och de har tagit in extrapersonal och volontärer som kommer att guida med biljettköp etc. Hoppas det går vägen.


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=5524599

Kommentera


0.026872158050537