Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Fulsäljare

Publicerat 6:e April 2013

Fulsäljare för mig är de som ringer upp en och inte godtar "Nej tack, jag är inte intresserad": 


Även de som försöker plocka upp en ute på gågator, gallerior, utanför mataffären etc. T ex erbjudande om telefonabonnemang etc.


Men den värsta sorten är nog de som säljer via hemförsäljning, s k dörrknackare. Någon i min närmaste krets drabbades nyss av en sådan och hen insåg tyvärr efter besöket och påskrivna papper att varan som köpts var lite väl dyr. Hursomhelst, hen ångrade sig helt enkelt.


Personen trodde inte riktigt att hen hade rätt att ångra köpet... Säljaren menade dessutom på att eftersom förpackningen redan var bruten så fick vännen inte häva köpet!!? Vilket inte är sant! Därav min senaste ilska. Denna vecka har därför fokuserats på att läsa paragrafer, kontakta huvudkontor, säljchef, KO etc, etc. 


Och för att knyta ihop påsen - undvik om möjligt att söka till sådana här säljarjobb, det är det absolut sämsta jobbet man kan ha. Det är inte bra för någon part, varken kund, säljare eller företaget för produkten/tjänsten.


 

Kommentarer

trabajando 9:e April 2013

Just så, säljare i butik eller kontor är av en annan kaliber, de har koll på vad de säljer.

Tyvärr går man på att göra ett klipp (tror man) via telefon od och slår till utan att ha jämfört några andra priser via fulsäljare etc. Helt ologiskt egentligen, eller hur!

Inget ont om personerna bakom fulsäljarna, de gör bara sitt jobb, under usla premisser. Och jag vet ingen som är långvarig på sådana jobb.

Elina Andersson 9:e April 2013

Fulsäljare för mig är de försäljare som säljer skit och som de vet om, men de tänker bara på pengarna o lurar sina kunder.

För något år sedan kom en försäljare hem till mig, han kom från Svenska Hem, de sålde brandsläckare osv till ett pris på 5000 kr. Jag tyckte att vi behövde sakerna då jag alltid varit orolig för brand i hem o så. Jag skrev på papper osv, när han väl gick så läste jag om företaget på nätet och kollade även upp produkternas pris. Detta kunde man få tag i för bara mellan 500 kr upp till 1000 kr. Så jag lämnade direkt in en ångerblankett och fick mejl att de mottagit det. När det gått ett halvår så hade de ännu inte hämtat grejerna, och enligt lag så har ja rätt att efter 4 månader behålla sakerna. Jag kontaktade dom bara för att kontrollera att de glömt mig o de hade dem o de blev helt hysteriska och började hota mig med polisanmälan om ja inte lämnade grejerna och de började även ljuga om att de varit på besök men att jag inte var hemma.

När de började hota mig då valde jag faktiskt att behålla sakerna helt och hållet. Efter mkt om och men och osv så vann jag i alla fall. Mohaha. Jag är glad att jag läste de finstilta då innan jag skrev på, jag visste mer om mina rättigheter än vad de kanske var vana vid att man gör. Och jag håller med dig att man ska undvika sådana jobb över lag. Alltså arbeta som försäljare i butik kan man väl göra, men inte såna där så går o knackar dörr o säljer löjliga saker o lurar folk.

Jag provade ju en gång att jobba som telefonförsäljare, sa upp mig efter 3 timmar när jag insåg att det avtal de säljer är dåligt och lura folk ville jag inte göra.

Kommentera


0.02688193321228