Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Jobbcoachning

Publicerat 6:e Mars 2013

Jag har egentligen gått för en jobbcoach tidigare. Typ. Detta skedde för ca ett år sedan. Det var lite annorlunda upplägg (antar jag) än vad de coacherna som är anslutna till Arbetsförmedlingen har.


Under tre heldagar träffades en liten grupp arbetssökande. Tre intensiva dagar. Vi var fyra stycken plus coachen. Vi fick presentera oss inför gruppen, berätta vad vi kunde, var och vad vi jobbat med, och vad vi ville göra. Ville man visa upp sitt CV för gruppen så var det ok. Man kunde diskutera varandras bagage, ge tips. Ibland ser man ju saker och ting annorlunda när man inte är i samma bransch. Samtidigt inser man att man har mycket gemensamt oavsett vilket man yrke man har hamnat i. 


Coachen gjorde sitt genom att bl a informera och tipsa. När hen ställde frågan till mig "vad som var unikt för mig" fick jag total hjärnsläpp! Ironiskt, för när jag analyserar företag, varumärken etc brukar jag ganska fort hitta just det där speciella - som blir det där särskilda säljargumentet för varan/tjänsten. Pinsamt att man inte hade den där självdistansen i det läget... Argument som är nog så viktigt att ha med i sitt personliga brev vid jobbsök. Varför ska man anställa just dig? Försök ha den frågan i bakhuvudet när du söker jobb, så genererar förhoppningsvis din ansökan till intervju.


Dessa tre dagarna (då jag var med) var ett "test". Coachen ville öva och prova om konceptet var genomförbart innan hen gick vidare med att genomföra idén fullt ut. Jag vet ärligt talat inte om det blev verkliga kurser av. Jag gillade idén iallafall. Speciellt att man agerar i grupp, coachningen får fler dimensioner - fler ser och ger mer... 


 


 

Kommentera


0.02618408203125