Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Gör skillnad! Extrajobb för studenter!

Publicerades: 11:e December 2018 Sista ansökningsdagen: saknas


Vill du vara med och göra skillnad? Att arbeta på Läxhjälpen är mer än bara ett jobb. 17 100 elever klarade inte grundskolan i Sverige läsåret 2017/2018 och det finns skolor där 7 av 10 elever inte når gymnasiebehörighet. På Läxhjälpen bidrar du med din kompetens och ditt engagemang för att konkret och målinriktat få fler elever att nå målen. Du gör det med känslan och vetskapen att du och dina kollegor arbetar med höga förväntningar mot samma mål.

Vi söker nu nya Läxhjälpare som vill arbeta med att hjälpa eleverna nå målen. Tjänsten är en timanställning på eftermiddagar/kvällar och innebär i korthet att vara läxhjälpare efter skoltid på en av våra samarbetsskolor. Hos oss arbetar du i team om tre läxhjälpare som alla är högskolestuderande och du får utbildning i, och arbetar utifrån vårt strukturerade arbetssätt. Som ordinarie läxhjälpare jobbar man 6/h i veckan fördelat på två schemalagda eftermiddagar/kvällar (möjlighet till extra inhopp finns). Arbetet utförs efter skoltid på din utsedda arbetsskola.


Vi söker dig som:

-Är högskolestuderande, eftersom du som läxhjälpare också är en mentor och förebild för dina läxhjälpselever och hjälper dem med studieteknik.

-Är intresserad av ett betalt extrajobb som innebär ett utvecklande och engagerande arbete, och samtidigt vill göra en konkret samhällsinsats.

-Har bred grundläggande ämneskompetens, då våra läxhjälpare hjälper till med läxorna i samtliga högstadieämnen. Goda kunskaper i matematik är ett plus.

-Har en pedagogisk förmåga, känner dig bekväm med nya situationer och har förmågan att kommunicera med barn och unga.

-Kan arbeta självständigt utifrån vårt strukturerade arbetssätt. Du jobbar i team om 3 läxhjälpare, och ansvarar för fem egna elever under minst en termin.

-Delar Stiftelsen Läxhjälpens värderingar och vision om ett samhälle där alla barn och unga växer upp med förutsättningar att klara skolan, utvecklas och nå sin fulla potential.

Då arbetet innebär arbete med barn lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregistret för arbetsgivaren är ett lagstadgat krav för att arbeta med barn och ungdomar.

Om oss:


Skillnaderna mellan skolor, var du bor, var du kommer från och vad dina föräldrar jobbar med avgör i allt större utsträckning hur stor sannolikheten är att du klarar skolan. Stiftelsen Läxhjälpen är en icke-vinstdrivande stiftelse som verkar där det behövs som allra mest. Läxhjälpen är gratis för eleverna och läxhjälparnas löner finansieras genom stöd från näringslivet.

Läxhjälpen är en konkret insats som angriper ett av Sveriges största problem idag; - bristen på integration och att allt fler unga inte klarar skolan och hamnar utanför samhället. Noga utvalda, avlönade, högskolestudenter hjälper ungdomar med läxorna och är samtidigt en positiv förebild och mentor. Vi har sedan starten 2007 arbetat fram ett strukturerat arbetssätt och ett tydligt mål - betygen ska höjas och eleverna nå vidare till gymnasiet. Vi finns idag i 41 skolor i Stockholm, Södertälje, Västerås, Norrköping, Göteborg, Landskrona och Malmö.

Gilla oss på Facebook: www.facebook.com/laxhjalpen
Följ oss på Twitter: @laxhjalpen
Följ oss på LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/stiftelsen-l-xhj-lpen

http://www.laxhjalpen.se


Varaktighet Tillsvidare


Ansökan skickas till jobb@laxhjalpen.se

INSAMLINGSSTIFTELSEN LÄXHJÄLPEN

Yrkesområde:

Utbildning

Anställning:

Deltid

Antal platser:

5

Sista ansökningsdag:

saknas

Plats:

Västerås, Västmanland

Liknande jobb på jobbaextra

Inspirera, engagera och sprid rörelseglädje - Idrottsle... Utbildning Västmanland

Fotbollsledare för Fotbollskul hos Sweden Sport Academy Utbildning Västmanland

Gör skillnad! Extrajobb för studenter! Utbildning Västmanland

Medtränare för barnidrott Utbildning Västmanland

Fotboll för barn som extrajobb! Bli medtränare till Fot... Utbildning Västmanland

0.30392003059387