Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Vattenfall Research & Development söker teknikintresserade studenter

Publicerades: 26:e November 2018 Sista ansökningsdagen: 30:e December 2018


Studerar du till lantmätare eller civil-/högskoleingenjör och vill ha ett CV utöver det vanliga vid examen? För dig som funnit intresse i energifrågor har du nu möjlighet att få arbeta på ett forskningscenter där du får se hur ditt arbete kan se ut i framtiden. Kan du se dig själv arbeta på Vattenfall efter examen kommer du verkligen kunna öka dina chanser genom detta meriterande extrajobb.

OM TJÄNSTEN
Academic Work söker nu två ingenjörsstudenter till Vattenfall Research & Development. På arbetsplatsen arbetar ingenjörer med den senaste tekniken på många olika sätt för att öka effektiviteten i deras vattenkraftstillgångar och minska miljöpåverkan. Du som student får därmed möjligheten att få arbeta på en otroligt spännande arbetsplats och får träffa många inspirerande medarbetare.

Se mer om Vattenfall R&D:s verksamhet nedan:Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Vattenfall. Uppdraget kommer att vara på deltid och det finns goda möjligheter att arbeta kvar under hela din studietid förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

ARBETSUPPGIFTER
Som ingenjörsstudent på Vattenfall kommer du arbeta med deras utåtriktade aktiviteter för visning av verksamheten med betoning på vattenkraft. Grupperna du leder kan exempelvis vara studenter från olika universitet och högskolor.

Du kommer till exempel att:


* Planera och organisera gruppvisningar av laboratorium och vattenkraftverk
* Leda visningar och presentera för grupper mellan cirka 10-60 personer
* Gå igenom säkerhetsrutiner samt informera om säkerhet i verksamheten


Innan du börjar hålla visningar kommer du att introduceras genom att få en utbildning på cirka en vecka om hur Vattenfall arbetar samt om verksamheten inne på laboratoriet. När du blivit varm i kläderna kommer du också att få ingå i något av Vattenfalls agila team med specifika uppgifter vid sidan av informationsverksamheten. Du har möjlighet att påverka vilket team du får arbeta i utifrån vad som du funnit mest intresse i, exempelvis inom AR-utveckling eller vattenmodellbygge.

Tjänsten passar dig som trivs i ett socialt arbete i en forskningsmiljö där du kommer att få lära dig och se hur ingenjörsarbetet kan se ut mer praktiskt än vad du får se i skolan. Detta är också tjänsten för dig som vill få in en fot på Vattenfall i syfte att öka dina chanser att få genomföra examensarbete och även arbeta där efter du tagit examen.

VI SÖKER DIG SOM
* Studerar till lantmätare eller högskole- eller civilingenjör inom något av Vattenfalls arbetsområden


* Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då det krävs i kommunikation med kollegor och besökare


Som person är du kommunikativ och inte rädd för att prata inför grupp eller leda grupper så att alla besökare följer guidningen och Vattenfalls säkerhetsrutiner. För att kunna varva skola och arbete på ett bra sätt behöver du även vara flexibel. Självklart är du också nyfiken på ny teknik och energifrågor!

ÖVRIG INFORMATION


* Start: Enligt överenskommelse
* Omfattning: Cirka en dag i veckan, med viss flexibilitet
* Placering: Älvkarleby, med pendlingsavstånd från exempelvis Gävle eller Uppsala
* Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Vattenfalls önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sun01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!


OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.


* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.


INFORMATION OM FÖRETAGET
Vattenfall arbetar på många olika sätt för att öka effektiviteten i deras vattenkraftstillgångar och minska miljöpåverkan. Bland annat skapar den pågående digitaliseringen nya möjligheter inom dessa områden.

För att utveckla den bästa möjliga miljön för ekosystemen som omger deras anläggningar har de byggt ett nytt laboratorium i Älvkarleby. Därmed har de skapat en unik resurs för att kunna studera hur effektiva olika tekniska lösningar är för att förbättra fiskars möjlighet att vandra. I älvarna har de fjärrstyrda drönare och fordon utrustade med kameror och sonarsystem skannat av älvbäddarna.

Utifrån de uppgifter som har sammanställts är det möjligt att konstruera detaljerade digitala modeller av älvarna. Modellerna kommer att användas för att bättre förutse miljöpåverkan, exempelvis hjälper det dem att konstruera fisktrappor på ett optimalt sätt samt öka möjligheten för vandringar upp- och nedströms. Genom att samarbeta med biologiska och tekniska experter vid svenska universitet och högskolor bygger de upp en kombinerad kompetens för att uppnå optimala resultat.


Varaktighet 6 månader eller längre
Löneform Enligt avtal

Klicka här för att söka jobbet

Academic Work

http://www.academicwork.se

Yrkesområde:

Vård / Hälsa / Skönhet

Anställning:

Deltid

Antal platser:

1

Sista ansökningsdag:

30:e December 2018

Plats:

Gävle, Gävleborg

Fler annonser från samma företag

Administrativ licenskoordinator till UMC! Admin / Ekonomi Uppsala

Produktionsingenjör till USNR i Söderhamn! Teknik / Ingenjör / Drift Gävleborg

Junior transportadministratör till NCC i Borås! Admin / Ekonomi Älvsborg

Client Manager till Annonsdax/Schibsted Försäljning / Butik Värmland

Vill du jobba med kundkontakt och samordning? Försäljning / Butik Göteborg

Rivstarta karriären som junior Backofficemedarbetare! Försäljning / Butik Göteborg

Projektstöd till ledande energibolag! Admin / Ekonomi Göteborg

Liknande jobb på jobbaextra

Vattenfall Research & Development söker teknikintre... Vård / Hälsa / Skönhet Gävleborg

0.10606384277344