Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Nyexaminerad Processingenjör till kundorienterad roll hos BIM Kemi!

Publicerades: 30:e Oktober 2018 Sista ansökningsdagen: 13:e December 2018


Har du nyligen tagit examen inom maskinteknik eller kemiteknik med inriktning processteknik? Vill du arbeta med värdeskapande teknik som bidrar till en hållbar miljö samtidigt som du utöver din tekniska förståelse får användning av din sociala förmåga? Trivs du med frihet under ansvar i en roll där du får analysera och konsultera? För dig som vill och kan arbeta i Norra Sverige finns nu möjligheten att ansluta dig till BIM Kemi som söker en Junior Sales Engineer!

OM TJÄNSTEN
1973 grundades familjeföretaget BIM Kemi av Peter Wållberg som tilldelats utmärkelsen ”Årets Förebildsentreprenör” för sitt långa och innovativa entreprenörskap och företagsbyggande. I dag är BIM Kemi en ledande innovatör inom pappers- och massaindustrin med fokus på miljön – ”Our color has always been green, our chemistry is green too” . BIM Kemi har framgångsrikt hjälpt sina kunder inom massa-, pappers-, kartong- och cellulosafiberindustrier att skapa större värde från färre resurser och därigenom använda förnyelsebara resurser mer effektivt och hållbart. BIM lägger stor vikt vid processteknik och produktutveckling tillsammans med sina kunder för att hitta hållbara och specialanpassade lösningar. BIM är representerade över större delen av Europa, men har sitt huvudkontor i Stenkullen utanför Göteborg där R&D och labb finns. Företaget har drygt 200 medarbetare och fem produktionsenheter världen över.

I takt med kontinuerlig tillväxt i Sverige vill BIM Kemi fortsatt eftersträva målet om att vara lokala experter för sina kunder. Av den anledningen söker nu Academic Work för BIM Kemis räkning en Junior Sales Engineer till regionen för Norrbotten. Du kommer tillhöra ett team bestående av sju Sales Engineers över hela Skandinavien. Tjänsten passar dig som redan bor, alternativt har möjlighet att bosätta dig i den norra delen av Sverige eftersom det är den region du kommer arbeta främst gentemot. Du utgår alltså hemifrån med tillgång till tjänstebil för att bearbeta kunder inom pappers- och massaindustrin i din region.

Läs mer om BIM Kemis kundanpassade lösningar!

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos BIM Kemi.

ARBETSUPPGIFTER
Som Junior Sales Engineer utgår du hemifrån med Norra Sverige som bas, vilket innebär att du har stor möjlighet att styra din vardag. Du kommer att ansvara för hela försäljningsprocessen med både befintliga och nya kunder. Initialt identifierar du kundens utmaningar genom att kartlägga och mäta hur befintliga processer sker. Därefter kan du tillsammans med tekniska experter inom R&D se över vilka processoptimeringar ni kan erbjuda för att skapa värde åt kunden.

Detta är en tjänst där du erbjuds en både varierande, utmanande och flexibel vardag, där du får göra spännande kundbesök hos bolag inom svensk massa- och pappersindustri. Beroende på dina förkunskaper kommer din introduktion att skräddarsys för att du ska få rätt förutsättningar i tjänsten. Du har möjlighet att inleda dina första veckor med att utföra service och provkörningar bakom en mer erfaren säljkollega för att greppa helheten. På så sätt får du mer hands-on kunskap om de interna processerna, men också förståelse för hur BIM Kemi skapar värde för sina kunder.

VI SÖKER DIG SOM
* Har en högskoleutbildning inom maskinteknik eller kemiteknik med inriktning mot processteknik eller papper/massa


* Antingen genom examensarbete eller sommarjobb kommit kontakt med pappers- och massaindustrin och har därmed utvecklat god processförståelse för hur exempelvis ved blir papper
* Drivs av att analysera och förstå helheten och samband till varför saker fungerar som de gör
* Har B-körkort
* Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska


Det är meriterande om du har erfarenhet av teknisk försäljning inom likvärdig bransch.

Som person stimuleras du av att arbeta självgående eftersom du i tjänsten erhåller frihet under ansvar då du utgår hemifrån samt kan komma att utföra provkörningar hos kunder på egen hand. Det är naturligt för dig att utveckla nya relationer där du är bekväm med att kommunicera på alla nivåer i ett företag, oavsett om du är iklädd blåställ eller kavaj. Vidare är du problemlösande då du kan hamna utanför din komfortzon i nya situationer där du behöver ställa rätt frågor och analysera samt bryta ner problem. Du är även resultatorienterad eftersom försäljningscyklarna är långa och ditt långsiktiga tålamod för att leverera rätt lösningar till dina kunder över tid blir avgörande.

Övrig information


* START: Enligt överenskommelse
* OMFATTNING: Heltid, tillsvidare
* ARBETSTIDER: Förtroende tid, flexibilitet för resdagar
* LÖN: Fast lön, enligt överenskommelse
* PLACERING: Norra Sverige, utifrån dina förutsättningar för boendeplacering
* KONTAKT: Recruitment Consultant, Hesam Kangarlou, 031 381 57 43 eller rekryteringsteamet, recruitmentgothenburg@academicwork.se
* Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentgotheburg@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!


Om oss
Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Läs mer om BIM Kemi!


Varaktighet 6 månader eller längre
Löneform Enligt avtal

Klicka här för att söka jobbet

Academic Work

http://www.academicwork.se

Yrkesområde:

Teknik / Ingenjör / Drift

Anställning:

Heltid

Antal platser:

1

Sista ansökningsdag:

13:e December 2018

Plats:

Luleå, Norrbotten

Fler annonser från samma företag

Administrativ licenskoordinator till UMC! Admin / Ekonomi Uppsala

Produktionsingenjör till USNR i Söderhamn! Teknik / Ingenjör / Drift Gävleborg

Junior transportadministratör till NCC i Borås! Admin / Ekonomi Älvsborg

Client Manager till Annonsdax/Schibsted Försäljning / Butik Värmland

Vill du jobba med kundkontakt och samordning? Försäljning / Butik Göteborg

Rivstarta karriären som junior Backofficemedarbetare! Försäljning / Butik Göteborg

Projektstöd till ledande energibolag! Admin / Ekonomi Göteborg

Liknande jobb på jobbaextra

Nyexaminerad Processingenjör till kundorienterad roll h... Teknik / Ingenjör / Drift Norrbotten

0.10255789756775