Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Utveckla "outside the box" och ha Ericsson i ryggen

Publicerades: 10:e Augusti 2018 Sista ansökningsdagen: 19:e September 2018


Vad sägs om möjligheten att vara en av de första i världen som får ingå i Ericssons nya inkubatorenhet RAN-I? Gillar du att arbeta i ett litet team och inte bara se dina idéer blir verklighet, utan själv driva dem framåt på det sättet just du vill? Har du en stark förkärlek för Open Source och skulle vilja ta intresset ett steg längre? Nu kan du få jobba med det professionellt som Open Sourceutvecklare hos Ericsson!

Ericsson är klassledare för framtidens teknik och håller nu på att skifta den klassiska telekommunikationsbranschen in i framtiden. En av komponenterna i denna storsatsning innebär utveckling av nya virtualiserade plattformar. Detta gör att det finns chans för dig att hoppa på framgångståget som visar vägen för framtidens teknik. Vi söker dig som vill vara en av nyckelpersonerna i inkubatorenheten, RAN-I, där du med ditt dynamiska tänkande sätter kurs för hur enheten ska drivas framåt. Om du har ett intresse för programmering och cloudlösningar kommer detta vara till stor hjälp när du bygger upp nästa generations datastyrda plattform för telekominfrastruktur. På denna väg kommer du även bidra till ett ledande globalt Open Source projekt som är en del av Linux Foundation.

Om dig:
Du kommer att få utforska nya outforskade vägar när det kommer till skapandet av kod och själv testa dig fram till den bästa lösningen. Detta i kombination med korta beslutsvägar gör att kreativiteten främjas och du kommer själv att få driva ditt arbete framåt med teamet. Teamet är multifunktionellt (Linköping och Stockholm) och jobbar agilt med end-to-end principen för att bidra till Open Source-communityn. I din roll som utvecklare kommer du bland annat att få jobba med Java, Python, Openstack och KVM, Kafka, Hadoop m.m. Du kommer att jobba med att ta fram ”proof of concepts” där målbilden är att dina lösningar kommer att användas fullt ut i Ericssons verksamhet, men också av vem som helst runt hela jorden.

RAN-I är en del av produktutvecklingen inom 4G och 5G där idéer blir till morgondagens teknik och produkter. RAN-I är en ny enhet och därför söker vi dig som är driven, sporras av att ta egna beslut och samarbeta med likasinnade. Att vara en del av RAN-I innebär att du blir en av nyckelpersonerna gällande uppbyggandet av miljön, verktygen, test av ramverk och strategier tillsammans med övriga i teamet. Du kommer med andra ord vara ansvarig för mjukvaruprodukterna från idé till slutprodukt!
Vi söker dig som har ca 3 års erfarenhet av mjukvaruutveckling eller erfarenhet från Open Source communities. Du har förmodligen en utbildning inom datavetenskap, civil/högskoleingenjör inom lämpligt område eller likvärdig arbetslivserfarenhet. Ericsson kommunicerar på engelska inom den interna organisationen, därför ser vi gärna att du kan kommunicera på engelska i både tal och skrift.

Om företaget:
Ericsson grundades 1876 i Stockholm och har idag kunder i över 180 länder. Ericsson har ca 110.000 anställda varav ca 14.800 är verksamma i Sverige. Idag så passerar mer än 40% av världens mobiltrafik genom någon av Ericsson produkter. Linköpingssiten har ca 700 anställda och är nu inne i en stor expansiv fas där kanske just du får vara med!

2020 är det dags att lansera den femte generationens mobilnät där Ericsson är det främsta företaget inom forskningen och utvecklingen. Då 5G-utvecklingen går framåt med raketfart så satsar nu Ericsson i stort på att få in ännu fler duktiga ingenjörer tillsammans med Xamera.

Detta är en direktrekrytering där du efter genomförd intervjuprocess kommer att få en anställning hos Ericsson.

Xamera är karriärföretaget som specialiserar sig på möjligheter inom IT- och tekniksektorn för dig som är en Young Xpert. Xameras mål är att hjälpa dig att kickstarta din karriär efter din examen för dig som är ingenjör, teknisk profil eller ekonom till spännande möjligheter hos företag inom primärt IT- och tekniksektor.

Ansök genom länken nedan eller skicka din ansökan och ditt CV direkt via mail till ellen@xamera.se. Märk ansökningen med ”Ericsson Open Source”. Detta uppdrag tillsätts löpande så ansök så snart som möjligt.


Varaktighet Tillsvidare


Ansökan skickas till ellen@xamera.se

Xamera AB

Yrkesområde:

Data & IT

Anställning:

Heltid

Antal platser:

5

Sista ansökningsdag:

19:e September 2018

Plats:

Linköping, Östergötland

Fler annonser från samma företag

Utvecklare inom medicinsk teknik hos Sectra i Örebro! Data & IT Örebro

Ingenjör som vill till möjligheternas centrum? Sök till... Teknik / Ingenjör / Drift Östergötland

Boosta din framtida karriär som projektingenjör! Teknik / Ingenjör / Drift Göteborg

Systemingenjör inom medicinska IT-system till Sectra Data & IT Östergötland

Är du Sectras nya mjukvarutestare? Data & IT Östergötland

Junior projektledare med intresse för inbyggda system t... Data & IT Östergötland

Borggårds Bruk söker dig som vill jobba i en bred junio... Teknik / Ingenjör / Drift Östergötland

Liknande jobb på jobbaextra

Dryga ut studentkassan och jobba med testning av kommun... Data & IT Östergötland

Driven student sökes till extrajobb som IT-konsult i Li... Data & IT Östergötland

0.38348388671875