Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Kvalificerade behandlare till behandlingshem i Växjö

Publicerades: 5:e September 2018 Sista ansökningsdagen: 22:e Februari 2019


Arbetsplatsen
I Växjö inriktar vi oss mot målgruppen pojkar/unga män i åldrarna 15-19 år, med social problematik och beteendeproblematik. Detta i form av destruktivt/normbrytande beteende, relationsproblematik, social isolering, missbruk och begynnande kriminalitet. Verksamheten har som mål att erbjuda högkvalitativ behandling i boenden utan institutionell prägel. Boendet kommer att ha åtta platser och kommer att starta igång under våren/sommaren 2018.

Verksamheten utgår från ett salutogent perspektiv där vi aktivt arbetar med att stärka friskhetsfaktorer hos klienten och på så vis ger klienten ökad kapacitet till att begripa och påverka sin situation. Vi utgår ifrån klientens individuella situation och personliga förutsättningar. Behandlingsteamet kommer att inneha spetskompetens inom KBT, MI, ART, HAP, Nätverksarbete samt Miljöterapi.

Som anställd inom Trygga Hvb-Hem får du kontinuerligt handledning och kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter
Som kvalificerad behandlare ansvarar du för att upprätta genomförandeplaner för dina ungdomar samt all uppföljning kring dessa. Målet med ditt uppdrag är att genom högkvalitativt behandlingsarbete skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som stukats av psykosociala problem, utanförskap och missbruk. Att göra den resan i olika skeden av ungdomarnas liv, är ett tufft och utmanande arbete på alla plan. Du kommer att arbeta i ett team av engagerade kollegor och med er samlade kompetens har ni möjlighet att nå bra resultat. Du kommer även att ansvara för att hålla kontakt med de som ingår i den unges nätverk, så som socialtjänst, BUP, anhöriga, gode män, med flera.

Arbetet innebär dag-, kväll-, och nattjänstgöring (sovande jour i första hand men vaken jour kan komma att bli aktuellt ibland) samt helgarbete.

Lön
Månadslön.

Varaktighet, arbetstider
Heltid.
Provanställning, tillsvidare.
Tillträde: 2018-09-01

Kvalifikationer
Du skall ha en högskoleutbildning med pedagogisk eller beteendevetenskaplig inriktning som socionom, socialpedagog eller eftergymnasial utbildning som tvåårig relevant YH/KY utbildning - 400 poäng som behandlingsassistent, behandlingspedagog, socialpedagog eller annan utbildning som bedöms som likvärdig. Det är meriterande om du har utbildning i behandlingsmetoder t.ex. Steg 1 med KBT inriktning, ART, HAP, Miljöterapi, MI och Nätverksarbete.

Du skall ha minst två års arbetslivserfarenhet av behandlingsarbete med ungdomar. God samarbetsförmåga är en viktig egenskap då det är en ny verksamhet som vi kommer att forma tillsammans. Du ska kunna uttrycka dig på svenska obehindrat, såväl i tal som skrift.Du skall ha viljan att utveckla verksamheten till en trygg och stimulerande miljö för både ungdomarna, medarbetare och övriga aktörer.

Arbetet ställer stora krav på personlig mognad, att värdesätta olikheter och förstå hur vår bakgrund och tidigare erfarenheter påverkar oss. Du skall ha förmågan att hantera konflikter, sätta gränser och lösa problem på ett konstruktivt sätt, vara reflekterande och analytisk i ditt tänkande och ha en god självkännedom för att kunna ge stöd och trygghet till de unga.

Innan anställning är det krav på att lämna utdrag från polisens belastningsregister och misstanke- register för personal vid hem för vård eller boende som tar emot barn (HVB-hem). Arbetet kräver B-körkort.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande.
Välkommen med din ansökan!


Varaktighet Tillsvidare
Löneform Lön enligt överenskommelse

Klicka här för att söka jobbet

Trygga HVB Hem

http://www.tryggahvbhem.se/

Yrkesområde:

Extrajobb / Övrigt

Anställning:

Heltid

Antal platser:

1

Sista ansökningsdag:

22:e Februari 2019

Plats:

Växjö, Kronoberg

Fler annonser från samma företag

Kvalificerade behandlare till behandlingshem i Växjö Extrajobb / Övrigt Kronoberg

Kvalificerade behandlare till behandlingshem i Växjö Extrajobb / Övrigt Kronoberg

Kvalificerade behandlare till behandlingshem i Växjö Extrajobb / Övrigt Kronoberg

Kvalificerade behandlare till behandlingshem i Växjö Extrajobb / Övrigt Kronoberg

Kvalificerade behandlare till behandlingshem i Växjö Extrajobb / Övrigt Kronoberg

Kvalificerade behandlare till behandlingshem i Växjö Extrajobb / Övrigt Kronoberg

Kvalificerade behandlare till behandlingshem i Växjö Extrajobb / Övrigt Kronoberg

Liknande jobb på jobbaextra

Servicepersonal till sommaren 2019 Extrajobb / Övrigt Kronoberg

Barnvakt / extrajobb, Älmhult Extrajobb / Övrigt Kronoberg

Extrajobb Städare Extrajobb / Övrigt Kronoberg

0.35362410545349