Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

"Alla som kan ska arbeta"

Publicerat 8:e April 2017

Jag läste först rubriken och blev irriterad. Ledare skrivet av två moderatpolitiker. Vad tror de? Att man blir arbetslös för att man vill? Att man passivt bara finner sig i skiten? Att det är vårt fel?


Om nu agendan är så – att alla som kan ska arbeta – varför är det då så svårt att få jobb? Varför är det så svårt att få akassa? Nej just det, akassa är inte deras lösning. De som inte har jobb får ju skylla sig själv... Är det de arbetslösas fel? Eller är det rekryterare som har fel fokus? Utbildning går före allt, erfarenhet är ingen kunskap...


Nu handlar artikeln egentligen främst om att de som är pensionärer inte får lov att jobba. Men rubriken provocerar oavsett.


Ja, jag arbetar, men får inga heltidsanställningar (det enda typ av jobb som accepteras bland fack och politiker...). Jag har timjobb, men det är inte så att det ger tillräcklig inkomst. Jag hade haft det bättre med akassa eller studielån... Men jag vill jobba, jag tackar inte nej till jobb. Men råd till att gå till tandläkare har jag inte längre. Vems fel är det?


#fuckunemployment

Kommentera


0.027188062667847