Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Två steg bak...

Publicerat 2:e September 2012

Jag var ju på en intervju för en tid sedan som jag skrev om här och jag fick göra ett arbetsprov.


Att göra arbetsprov rent generellt uppskattar jag, även om man kanske riskerar att lämna gratisidéer. Företaget mailade mig efter en tid att jag inte gått vidare och det var ju positivt att de iallafall meddelade istället för ingenting alls, vilket numera verkar vara praxis - tystnad alltså...


Ett bakslag är ju alltid ett bakslag och man undrar vad som gick fel. Söker jag fel, passar jag inte in osv. Läste lite i denna artikeln om hur man får ett roligare jobb. Många jobbar på ett jobb som de inte gillar istället för att förverkliga sin dröm och talang. Man ska satsa på sina passioner.


Jag känner nästan tvärtom - jag tar vilken anställning som helst (inom ramen av vad jag behärskar förstås) som är lägre än min kompetens, som kanske inte generar så hög lön. Allt över csn och akassa är radikal löneförhöjning för den delen... Jag har många järn i elden och trivs bra med det. Får jag en (simpel) anställning kan jag driva ett företag sidan av (FA-skatt) och det lär inte konkurrera med anställningen. Snarare tvärtom. Det är min plan just nu iallafall.


Jag vill inte starta företag på heltid - vet vad det innebär. Fördelen är man är relativt fri i sin vardag, men jag är kreatör i första hand, varken säljare eller ekonom. Två viktiga egenskaper för att ha eget.


Så jag har sökt tre jobb denna vecka som är under min kompetens (men som ändå är roliga). Problemet är väl bara att jag sorteras bort för att jag är överkvalificerad... 


 Så det går långsamt, men iallafall framåt...

Kommentera


0.027215003967285