Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Januari, den fattiga månaden

Publicerat 9:e Januari 2017

Metro skriver idag om hur man ska överleva årets längsta månad – ekonomiskt sett iallafall, eftersom lönen betalades ut precis innan jul. Särskilt bra tips för de som är arbetslösa vars ekonomi redan är hårt ansatt.


1. Fundera på vad du utnyttjar. Vad betalar du via autogiro, förs det över pengar till konton som du inte använder längre? Har du gymkort, men utnyttjar det inte?


2. Se över dina mediekostnader. Prenumererar du på strömningssajter, behöver du verkligen det? Prenumererar du på tidningar? Kanske bättre att låna på bibliot.


3. Sälj av saker som ligger och skräpar. Prylar har vi garanterat för mycket av, det finns säkert både kläder, böcker, möbler, pynt etc som andra vill ha. Skänk eller sälj, Facebook har bra grupper att annonsera gratis via.


4. Återanvänd. Inför köpstopp och inventera garderoben, skåpen och hyllorna. Det finns säkert prylar man glömt bort.


5. Planera. Skapa ett buffertkonto där du kanske kan sätta in någon hundring var månad, så det finns lite reserver när det krisar. Jag ämnar sätta in – i den mån jag kan – runt en tusenlapp var månad så att inte studielånet knockar en varje kvartal. Kan ju också fungera till tandläkarbesöket etc.


Och jag vill lägga till:


6. Matkontot. Handlar du verkligen så snålt? Hur mycket mat slänger du? Lagar du av matrester? Jag har återupptäckt vitkål! Jag gör till exempel en sallad till frukost på strimlad vitkål, svamp, ruccola, avocado och häller på en dressing på t ex sesamolja, japansk soja, chili och vitlök. Mättande, nyttigt, billigt, veganskt och gott. Steker ett ägg till ibland.

Kommentera


0.027479887008667