Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

"CV'et börjar spela ut sin roll"

Publicerat 27:e December 2016

Det säger Arbetsförmedlingens chef för digitala tjänster, Erik Sandström. Läs artikeln här!


Nåja, en meritlista eller en arbetshistorik är fortfarande viktig att visa upp men kanske inte på det traditionella viset. I och med sociala medier och internet numera finns så är det väldigt lämpligt att utnyttja dessa. Trevligt att läsa, jag är själv ganska trött på att skriva in min arbetshistorik i diverse databaser, samma information flera gånger om. Positivt också att arbetsgivare och rekryterare faktiskt googlar en först. Ju konstigare namn man har desto lättare således att bli hittad. Det har ju jag sedan jag gifte mig och kan alltså inte vara så särskilt anonym längre. Har därför varit noga med från dag 1 vad jag publicerar.


Här är mina tips!


Linkedin – här ska du verkligen se till att hålla dig uppdaterad! Skriv in alla dina jobb, beskriv dina sysslor kort, lägg till nya jobb och uppdrag kontinuerligt. Håll dig gärna aktiv och gör inlägg i deras motsvarighet till Facebook. Länka artiklar och se till att bemöta eventuella kommentarer (gäller alla sociala medier). Det ger bättre spridning på webben och det gillar Google. Arbetsgivare och rekryterare tittar här först.


Facebook – håll din profil professionell och aldrig privat (det du vill hålla privat ska du överhuvudtaget inte publicera alls på internet), använd din profil som ett andra kontaktforum likt Linkedin. Inget ont om Linkedin, men det är högre aktivitet på Facebook och som sagt, det gillar Google!


Google – googla dig själv, vad kommer upp överst? Gillar du inte de första sökträffarna – gör nya och relevanta inlägg via dina kanaler på internet, sprid dem (dvs länka inläggen). På så sätt ändrar du sökträffarna, men räkna med några dagar innan det slår igenom på Google.


Hemsida/Blogg – har du hemsida, gör du även upp ditt cv och presentation där. Annars öppna en blogg, det är gratis och är ganska enkelt att hantera, lägg upp din arbetshistorik där. 


Och länka, länka, länka!!

Kommentera


0.026628971099854