Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Bidrag och arbetsförmedlingen

Publicerat 28:e November 2016

På Sydsvenskan skrivs det nu om bidragen som arbetsgivare gärna "fuskar" med. Artikelserien har pågått i en vecka nu och här är första artikeln.


Tanken är väl bra, att få in långtidsarbetslösa lättare i arbetslivet. Men tyvärr missbrukas förmånen tydligen. Ni kräver rekryterarna att arbetssökande ska ha möjlighet till bidrag, då prioriteras de i sökprocessen. 


Jag minns ett jobb jag fick tack vare nystartsbidraget, det var på en liten byrå; två delägare, ingen anställd. För dem fanns det inte på kartan att anställa någon med full lön, det hade helt enkelt inte lönat sig för dem. Då hade de fått stänga ner. Jag blev mycket riktigt också uppsagd efter ett halvår. Jag klandrar dem inte, förstår deras situation.


Så syftet med att få in mig – och andra arbetslösa – på arbetsmarknaden genom bidrag är en kortsiktig lösning. När bidraget är slut åker man ut i kylan igen, för att lämna plats åt annan som har tillgång till bidrag. Bidragslösningen gör att det säkert ser bättre ut i statistiken, men för individen blir det inte bättre. 


#fuckunemployment

Kommentera


0.026944160461426