Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Jetlag

Publicerat 22:e November 2016

Vi kom till Tokyo – första instans – där det är elva timmars tidsskillnad. Min man är resvan, reser mycket världen över genom sitt jobb. Det konstiga är att han sällan får jetlag.


Tricket är bland annat att inta melatonin, naturligt sömnhormon för att komma i balans. Vi flög i ekonomiklass och flygstolarna är inte de skönaste att sova i. Har man problem med sömnen så blir det ju svårt. Nu har jag oftast lätt för att sova, men till och med en stol som man inte kan fälla ned så mycket och inte har så mycket rörelsevidd i blir det svårt även för mig. Just när flyget lyfter tog vi varsin tablett. 


Tyvärr finns inte melatonin att köpa i Sverige. Varför? Har du vägarna förbi USA så passa på att köp på ett lager om du vill få ordning på jetlag. 


Dessa tabletter tog vi i två-tre dagar tills våra sömnklockor kommit i balans. Man blir inte klubbad när man tar dessa utan bara avslappnad eller lugnad.


På hemresan däremot tog vi varsin sömntablett. Planet startade kl 01 från Bangkok, landade tidigt på morgonen på Kastrup. Den sömnen var intensiv! 


Tyvärr kom jag väl inte riktigt i balans eftersom jag i helgen skulle dela ut tidningar. Det gick ju bra, kl halvtvå på natten motsvarade ju kl sju på morgonen för mig. Kunde dock inte somna om efter passet i söndags. Borde kanske ha tagit lite melatonin, men jag vill egentligen inte äta tabletter i onödan... Sov däremot tolv timmar natten därpå.


Igår var jag tillbaka på förskolan. Man blev ju väldigt välkomnad av alla gulliga barnen och jag har dessutom fått förlängt mitt vikariat. Jag sov tolv timmar igen inatt. Nu lär jag väl vara i balans...

Kommentera


0.02686619758606