Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Ska politiker lösa arbetslösheten?

Publicerat 31:e Oktober 2016

Ja de ska de. Men hur?


I ledaren i dagens Sydsvenskan står det bl a: "Politikers uppgift är inte att skapa jobb. Deras uppgift är att skapa bästa möjliga förutsättningar för jobbskapare. Genom skattepolitiken. Genom utbildningspolitiken. Genom de regelverk som styr företagandet. Genom stöd till forskning och utveckling. Här finns rader av frågetecken kring regeringens politik."


Förra regeringen verkade också fokusera fel, de glömde till viss del bort småföretagarna. Eftersom industrierna flyttar utomlands borde väl Sverige satsa mindre på den. Många startar eget, men tyvärr förblir det enmansföretag. Vissa företag går att driva ensamt, men ibland växer uppdragen och man kan behöva anställa. Men att anställa brukar kosta för mycket och vara en för stor risk. Vad har politikerna för funderingar kring det?


Småföretagandet växer när inga företag inte längre vågar riskera att anställa. Men att vara egenföretagande är inte bara att casha in stora summor varje månad. Och inköpen kan man ju göra avdrag för momsen! Man kan göra som man vill, man har stor frihet och jättemycket fritid. Det är klyschorna som kommer upp kring egenföretagandet. 


Men att vara ensamföretagare är vår tids slaveri. Vad gör man om man blir sjuk? Långtidsjuk? Hur blir ens pension? Vad har man för skydd ifall inte uppdragen ramlar in? Vad gör man ifall inte ens fakturor inte betalas in? Tackar man nej till jobb för man ska ha semester?


Jag möter många småföretagare som lättade berättar att de blivit anställda. Denna regeringen verkar också misslyckas med en allt större och växande grupp. Vad är det de inte ser?


Jag tillåter mig att repetera citatet:


Politikers uppgift är inte att skapa jobb. Deras uppgift är att skapa bästa möjliga förutsättningar för jobbskapare.


#fuckunemploymentKommentera


0.025954008102417