Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Monsterclowner

Publicerat 18:e Oktober 2016

Jag delar ut tidningar på helgnätter och efter att ha läst om alla dessa clownar som är ute och gör folk oroliga så blev ju även jag påverkad.


Nu är ju kommunen jag delar ut i relativt lugn och det har hittills inte hänt något konstigt någongång när jag har jobbat. Tack och lov. Är ju glad att jag inte jobbar i vissa delar av Malmö till exempel... 


Men denna helgen var lugn. Jag hoppade dock till i en trappuppgång, där stod en rullator i ett hörn, som jag trodde var en ihopkrupen människa! Den rollatorn står där alltid... Tydligen är det bättre att ibland veta mindre, man kan lätt jaga upp sig själv.


Det enda märkliga som hänt på min runda är att någon dörr har stått på glänt, alldeles mörkt innanför. Vad hände där? Var det ett pågående inbrott? Tydligen är just den lägenheten bekant, personen där har en katt. Hen hade bara låtit dörren vara öppen så katten kunde komma in. Så  lugnt är det faktiskt i den här kommunen, så man kan låta dörren stå öppnad på natten...


Som tidningsbärare är man lite utsatt. Skönheten med att jobba ensam – alla sover, iingen är ute och rör sig – gör ju en på samma gång utsatt. Händer det något är det ingen som ser en. 


Läste i tidningen nyligen att en tidningsutdelare hade blivit överfallen. Hade dock inte blivit rånad eller särskilt skadad. 


Och om jag hade sett en så kallad clown under mina nätter hade jag utan att tveka ringt 112. Konstigt nöje det där. Lika konstigt nöje som att påtvinga folk "bus eller godis" med påföljder om man inte delar ut just godis. 


Och här kan man läsa mer om "trenden" med clownerna.

Kommentera


0.026553869247437