Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Användning av Jobbgrupper

Publicerat 10:e Oktober 2016

Hitta jobb via Facebook


På Facebook kryllar det av olika Jobbgrupper. Det finns både lokala och globala. T.ex. Jobb Jönköping och Jobb utomlands. Dessa kan vara mycket bra verktyg för dig som söker arbete. Men tänk på:


- Viktigt att du blir medlem i rätt grupp och avseende det du söker! Till exempel, bor du i Alingsås men vill ha jobb i Göteborg, då blir du givetvis medlem i Jobbgruppen för Göteborg.


- Innan du gör ett inlägg i gruppen, kolla igenom gruppens flöde. Det är mycket möjligt att du redan där hittar något som passar dig.


 Publicering av CV/personligt brev i gruppen:


Var specifik och hyfsat personlig. Framhäv dina positiva sidor och förklara dem. För mer tips hur man skrivet ett bra personligt brev, läs här 


Jag är medlem i ett flertal jobbgrupper, allt för ofta ser jag personer som publicerar bilder på sig själva i gruppen som absolut inte är passande för en jobbansökan. Ta bort ölen, ta på dig något stiligt! Skippa din Facebook profil bild där du ser lite halvfull ut på någon bar i Ibiza. Vill du läsa mer om hur man skriver ett bra personligt brev så har jag skrivit ett separat inlägg om det.


 Hittar du något jobb som passar dig och du vill ansöka:


Läs nog igenom artikel och läs min artikel “så får du drömjobbet”. Jag förklarar där hur du ska bemöta din kommande arbetsgivare och jag kan lova dig om du följer dessa kommer arbetsgivaren att ha svårt att inte anställa dig. Flera arbetsgivare går ut med mail eller att du ska skriva till dem direkt via Facebook meddelande. Givetvis kan det ibland vara bra att följa detta och göra som alla andra. Men för att du ska få arbetsgivaren att läsa din ansökan och få upp ögonen för dig krävs det ofta att du sticker ut lite extra. Mitt avslutande tips är därför att du ska lägga ner lite tid och försöka ta personlig kontakt antingen vi telefonsamtal eller att du besöker arbetsplatsen. Nummer till personen som har publicerat jobbannonsen kan du ofta hitta på företagets hemsida eller via hitta.se, eniro.se eller liknande digitala telefonböcker.

Kommentera


0.026932954788208