Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

MedMänniska

Publicerat 3:e Oktober 2016

Sist jag var på stickcafeet flaggade en av deltagarna om ett projekt som hjälper våra nyanlända att integreras – MedMänniskaNu.se. Ett projekt sponsrat av Röda korset.


Det lät ju spännande och jag hakade på. 


Detta har redan startats i grannkommunen, nu var det dags för kommunen jag bor i. Det saknades att kvinnor kom på dessa träffar, därför har det här fokus på pyssel och hantverk. Det bjuder ju att även barnen följer med.


Söndag eftermiddagar på ett ställe med promenadavstånd för mig. Runda bord utplacerade i lokalen, där man kunde slå sig ner med olika pyssel. Man kunde pärla, sticka, måla, rita. Jag intog bordet där det fanns ritpapper och pennor. Där satt en familj från Palestina och jag ritade av mamman i familjen. De andra satt också och målade porträtt. De hade kommit hit för två år sedan. Sonen pluggar på komvux och pratade bäst svenska, så han tolkade lite då det behövdes. Jätteintressant! 


Det gick även bra med porträttet, hon satt inte direkt stilla (gjorde inget, det blir lite konstig situation då, lite stelt) och även om det inte var pennor jag var van vid, så tyckte iallafall jag att jag fångade henne bra ändå. Praktiskt att hon hade täckt håret, slapp jag tolka hår och öron... 

Kommentera


0.026275157928467