Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

På avbytarbänken

Publicerat 22:e September 2016

Här sitter jag med massa kunskap och erfarenhet till ingen nytta och väntar på att åtminstone komma på jobbintervju.


Igår fick jag ytterligare ett mail, att man valt att gå vidare med andra sökande. Det jobbet sökte jag i maj, kändes som jag var nära en intervju där, men nejdå.


Läser en insändare i Sydsvenskan om en annan som också är utanför arbetslivet och inte får komma in igen, att få spela med i "Laget Sverige" – en informationskampanj från Försäkringskassan. De är som vanligt verklighetsfrånvända vad det verkar. De skriver bl a (enligt insändaren) att "som individ kan du be din arbetsgivare eller läkare om hjälp, råd och stöd". Skribenten är uppsagd från arbetsgivaren och lär såklart inte få något stöd från den. Suck.


Jag hävdar fortfarande att rekryterare och politiker är åldersfixerade, de fokuserar på ungdomar och familjekarriärister. Alltså, de som är under 35 år. När man är över 40 är man tydligen rökt på arbetsmarknaden. 25 år kvar på arbetsmarknaden är inte värdefullt tydligen. Då har man för mycket erfarenhet och kunskap. Det betyder att man är oformbar, alltför självgående och säkerligen kräver allt för hög lön...


Det sitter alltså alltför många på avbytarbänken, en massa resurser som inte får komma in på spelplanen (arbetslivet) och göra någon nytta. Vilket slöseri!


Se kampanjen här!


#fuckunemployment

Kommentera


0.027832984924316