Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Skitjobb

Publicerat 18:e September 2016

Jag har fått en ny runda med jobbcoach.


Mellan raderna kan jag anta att de tycker att jag inte behöver coachas – mitt cv är snyggt, presentationen därtill är utmärkt. Jag har driv, vet hur jag söker och hittar jobbmöjligheter, har ett nätverk osv.


Men ändå kommer jag inte ens på intervju. Ändå får jag ju inte jobb, med jobb menar jag heltidsanställning. 


Jag har ju timjobbet på fritis, vilket är helt ok. Det blir dock ingen heltidsanställning eftersom jag inte är behörig. Jag har fått anställning som tidningsbärare, men det är bara två nätter i veckan. Skitjobb som vissa tycker. 


Jag har dock aldrig funderat på att dela ut tidningar skulle var ett skitjobb (inte heller fritidsassistent, men kommer inte prata mer om det i det här inlägget). Coachen visste inte vad han skulle ta upp för ämne på workshopen, men efter vårt snack fick han inspiration och tänkte prata om just skitjobb. Vad är ett skitjobb för dig egentligen? 


För mig är väl skitjobb det som inte genererar inkomst. Som städningen hemma, men inte borta. Personlig assistent, sjukvårdare, hemhjälp, lärare till exempel är tydligen skitjobb om man ser på lönen. Vård och omsorg borde egentligen vara högavlönat, det är de viktigaste yrkena. Men istället är det de yrken som genererar tillväxt och vinst (i pengar) som är högavlönade. Och de som sitter på de posterna får göra grava misstag och blir ändå belönade för det (läs fallskärmar). Också ett sorts skitjobb egentligen.


 

Kommentera


0.027594804763794