Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Rekryterare har fel fokus

Publicerat 7:e September 2016

Läser en artikel i Resumé, om att vi inte kan slänga folk över 40 år på tippen. 


Det är vd'n på Bohmans Nätverk som konstaterar detta. Själv blir jag trött och frustrerad över politikers och rekryterares desperata fokus på ungdomsarbetslösa. De glömmer ju bort till exempel 40-plussarna. En stor grupp och här finns egentligen de kvaliteter som egentligen arbetsgivare söker.


Svenska företag sorterar tydligen först efter ålder utan att fokusera på kunskap och erfarenhet. Och erfarenhet – som jag har pratat om tidigare – är tydligen ingen bra egenskap, det innebär i rekryteringsspråk att man är för gammal (dvs över 35 år)...


Erik Haglöf, vd och rekryterare på Bohmans Nätverk skriver: "Ett skäl är att arbetsgivare tror att yngre människor med automatik hänger med bättre i den snabba tekniska utvecklingen runtomkring oss. Ett annat är föreställningen att äldre är fast i gamla tankemönster och inte kan lära nytt. Ett tredje är att äldre är dyrare att anställa än yngre."


Jag tror inte det är fel på ungdomar som inte kommer in i arbetslivet, eller oss övriga arbetslösa. Det främsta problemet är arbetsgivare och rekryterare har fel fokus. De verkar först sortera efter utbildning, betyg och ålder. Det blir snäv sållning och säkerligen inte det bästa resultatet.


#fuckunemployment

Kommentera


0.026555061340332