Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Ett litet drama

Publicerat 24:e Augusti 2016

Torsdag morgon och jag delar ut tidningar. Har ett lägenhetshus på min runda, går in genom porten och precis innanför står en ryggsäck. Konstigt, tycker jag och åker hissen upp till översta våningen. 


När jag kommer till våning två, förstår jag varför. Där ligger en man, som tydligen bara har fallit ihop utanför sin dörr. Resväska, nycklar och plånbok ligger runt honom. Inget blod, tack och lov. Då hade nog jag också svimmat. Lite vitt runt munnen, undrars hur länge han legat där?


Jag rör vid mannen och frågar hur han mår. Han vaknar till, reser sig upp. Dock ledbruten, men kan iallafall gå någorlunda. Han sluddrar, men upplevs inte som berusad. Jag öppnar dörren, tycker han ska lägga sig i sängen, men det ville han inte. Ok, då sätter du dig här i soffan, gormar jag. Och du sitter kvar här nu, så du inte råkar snubbla igen härinne. Ger han ett glas vatten och ser till att mobilen är inom räckhåll för honom. Hämtar hans ryggsäck, som stod därnere vid entrén.


Jag vet inte om jag delade ut tidning till lägenheten i förvirringen. När jag kommer ut ringer jag förmannen, undrar om jag skall ringa ambulans. Han tyckte det var ok. Ambulanspersonalen skulle ta ställning till om de skulle köra ut, de fick iallafall adress och mitt telefonnummer. 


När jag kom hem kunde jag inte riktigt släppa det, jag hade ju namnet på lägenhetsinnehavaren. Ett tillräckligt ovanligt namn för att spåra upp telefonnumret. Jag ringde henne. Hon blev tacksam, tack och lov, det var ju min mening, att hon borde kanske veta vad som hänt med hennes närstående. Hon var bortrest visade det sig. 


Hon smsade senare att han fått ett mindre epileptiskt anfall. Det var min första tanke, när jag såg honom ligga där. Jag är glad att hon meddelade läget och att allt nu var bra igen.

Kommentera


0.027729988098145