Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Nattarbete är inte alls skadligt

Publicerat 16:e Augusti 2016

Innan jag började som tidningsbud läste jag såklart på lite. Om hur man ska äta, hur man ska sova osv. Hittade massa artiklar och rapporter om att nattarbete är skadligt.


Jag kan säga att efter de här två månaderna har jag inte mått dåligt. Tror att om det är regelbundna tider så anpassar sig kroppen. Rullande schema är nog värre isåfall. Minns att jag för sisådär tjugo år sedan jobbade som städare på sjukhus. Operationssalar som skulle städas, simpel städning, inga möbler som skulle flyttas etc. Fria golvytor, britsställning, operationsutrustning i princip som skulle rengöras. 


Då kunde det bli att man jobbade t ex kl 14-22 dag ett, för att dag två jobba 06-14. Det var drygt. Man var hemma tidigast 23. I säng vid midnatt för att gå upp igen kl 04. Jobbade med detta ett halvår, inte riktigt min grej...


Idag kom den här artikeln från Arbetarskydd upp i min mailbox. Tidigare forskning har även visat att människor som har jobb där nattarbete ingår i tjugo år har en ökad risk att få bröstcancer, skriver man. Men rent nattarbete, under förutsättning att det är frivilligt, har mindre negativa effekter än roterande skiftarbeten, enligt Torbjörn Åkerstedt. – Det är just valfriheten som är viktig i sammanhanget, säger han. Det var ju bra.

Kommentera


0.026550054550171