Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Sömnknep

Publicerat 15:e Augusti 2016

Så här brukar jag göra för att komma i sömn. 


Det är ju främst hjärnan som behöver avstimuleras, därför är mina metoder fokuserade på att lugna ner mina tankar.


#1 Yogaandning. Jag drar djupa andetag. Andas djupt, stannar kvar en stund innan jag skiftar till in- eller utandning. Ett sätt att lugna ner systemet, antar jag. Flyttar fokus från massa störande tankar till andningen istället.


#2 Lyssnar på partnern. Maken somnar oftast rätt snabbt. Då blir ju hans andning tyngre och jag kan andas i takt med honom. Bra sätt att få kroppen att komma i viloläge.


#3 Musklerna. Detta är ju en vanlig avslappningsmetod. Man känner av varenda muskel, spänner och slappnar av. Oftast är det ögonmuskler, mungipor, axlar och armar som jag behöver kolla av. Också ett bra sätt att ändra fokus från störande tankar.


#4 Läsa bok, lösa korsord, spela mobilspel. Lagom lättläst eller lättlöst funkar för att distrahera och koppla ner hjärnan. CandyCrush eller CookieJam är lagom tråkiga/tröttande. Wordfeud är annars det jag mest spelar numera, men det kan sätta igång hjärnan ibland.


#5 TV. Kan jag ändå inte somna lägger jag mig vid tvn, letar upp ett lagom ointelligent program – amerikanska sitcoms, gärna med reklamavbrott funkar bäst. Det tar högst fem minuter så sover jag gott. Tror det inträffar vid reklamavbrottet faktiskt. *


*) Det varnas för det farliga blåa ljuset från tv, dator och mobiler, att det kan störa sömnen osv. För mig verkar det inte vara störande, tvärtom! 


 

Kommentera


0.026665925979614