Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Morgonpigg?

Publicerat 15:e Augusti 2016

Efter mitt pass på morgonen äter jag frukost. Sover sedan några timmar och brukar vakna vid runt elvatiden på förmiddagen.


Det sjuka är att när jag vaknar tror jag att jag ska dela ut bara en tidning till, oftast är det till samma adress, på 11A... Härom morgonen tänkte jag överlista mig själv (haha...) och sådär mellan sömndvala och vakenhet, lyfter jag upp vänsterarmen där jag vanligtvis har mobilen med den digitala listan över rundan, för att kolla exakt vilken adress det är. Men... där är ju ingen mobil på armen. Tydligen fortfarande mycket för hjärnan att bearbeta.


Jag samåker med förmannen till platsen där budbilarna står. Vi diskuterade en natt lite om att vara morgonpigg och kunna jobba som tidningsbud. Jag är inte morgonpigg men förvånas över att jag vaknar direkt när väckarklockan ringer. Ibland vaknar jag några sekunder innan den ringer och är beredd att stänga av den när den börjar trudelutta. Däremot vid 05-06 på morgnarna kan jag snooza flera gånger om, kan gärna ta en timme med det.


Förmannen menade att det har ingen koppling med att vara morgonpigg att gå upp kl 01 på natten. Nej, det är väl uppenbarligen sant. 


Vissa bud jag pratat med (i synnerhet ungdomarna) går inte och lägger sig på kvällen utan vakar tills det är dags att dela ut tidningar. Å andra sidan sover de längre på dagarna. Mitt sömntåg kommer normalt vid 23-snåret, men nu försöker jag lägga mig vid 21-22, vilket är konstigt tidigt för mig. Men tack och lov har jag inga större problem med att komma i sömn, har mina knep. 

Kommentera


0.027766942977905