Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Dysfunktionella brevlådor

Publicerat 29:e Juli 2016

Det är faktiskt ett litet äventyr och detektivjobb att hitta en del av brevlådorna. Förgyller morgonen en aning och håller en vaken? Min irritation just nu är brevlådorna jag försöker hitta på nätterna. Här kommer därför en lista:


1a. De är helt anonyma. Inget nummer, inget namn. Inte alltid lätt att räkna ut vem den tillhör, kan ju vara så att tre hus innan till exempel också struntat i att vara tydliga. Det gör det ju mindre effektivt för postutdelare och tidningsbud att hitta.


1b. Anonym brevlåda vid lådsamling. Lådsamling är alltså en rad brevlådor utanför ett till exempel flerfamiljshus. Man har en adresserad produkt, men kan inte leverera då det varken finns efternamn, adress eller lägenhetsnummer att utgå ifrån på brevlådan. Uteslutningsmetod är inte alltid av godo.


2. De brevlådor med nummer på, men har fel nummer! Hur ska man kunna som vikarie gissa eller förstå att på vissa står det ett annat nummer på lådan (kan bero på att man tagit sin gamla brevlåda med sig när man flyttat till sitt nya ställe...). Är det så otroligt svårt att ändra till rätt nummer på lådan?!


3. Felvända brevlådor. Man har placerat brevlådorna på infarten med fronten i körriktning. Alltså upptäcker man brevlådorna i backspegeln. Man får backa således. Ineffektivt.


4. Vägskyltar som hänvisar till lådsamling. Problemet är att de har bara information på ena sidan, alltså måste jag läsa i backspegeln igen. 


5. Nummerskylt på huset. Jättebra att man har det på huset ifall man nu inte vill numrera sin brevlåda. Tyvärr kan numret sitta på många olika kreativa ställen, ibland helt ologiskt. Till exempel tillräckligt lågt för att skymmas av parkerad bil eller grönska...


6. Brevlådan är gömd i häcken. Man upptäcker såklart (eller förhoppningsvis) den när man kört förbi.


7. Brevlådor placeras opraktiskt. De kan vara för högt placerade, för långt in. De kan ha tunga lock, för smal öppning vilket försvårar det hela.


8. Parkerad bil framför brevlåda. Det gör inte direkt att rundan går snabbare.


9. Parkerad bil i återvändsgränd eller ingen möjlighet till vända alls. Behöver jag ens förklara det...?


Det är inte majoriteten som är så här tack och lov, men de få som är så här gör ju att rundan tar onödigt lång tid.


Min uppmaning till dig som vill ha tidning, post etc utdelat i din låda. Det gör inget om man är tydlig... Skriv åtminstone ditt gatunummer på lådan. En yrkeskår kommer att älska dig, lite mer!


 

Kommentera


0.026503086090088