Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Midsommarafton

Publicerat 25:e Juni 2016

Allt gick fel denna natt. Natten till midsommarafton.


Hela dagen (innan) hade det varit åskvarmt, kvavt och äckligt. Det mullrade och blixtrade och till slut bröt ovädret ut. Sovrummet ligger mot väst och blir nästan som en bastu sådana här kvällar. Jag har inte särskilt svårt att somna men med sådan här värme funkar det mindre bra för mig.


Jag gick upp och kollade lite på spektaklet, tycker det är vackert. Sedan kommer störtskuren och jag hoppades att den var över tills jag skulle börja mitt pass.


Det var fortfarande svårt att komma i sömn, familjen som tittade på fotboll väsnades kanske lite för mycket osv. En halvtimme innan jag skulle gå upp, kom jag väl lite i sömn, men blev väckt av byns raggarbil som gasade på utanför och givetvis tvärnitade i kurvan som extra bonus.


På platsen där tidningsutbärarna och tidningsbuntarna levereras, tappade jag min vattenflaska som gick sönder. Jobbigt att vara utan vatten under fyra timmars motion ju. Tidningarna var försenade pga ovädret, vi fick vänta nästan en timme. Det regnade inte iallafall.


Jag trodde i min enfald att ovädret hade stökat klart under förnatten, men nejdå det kom flera störtskurar med åska och blixtar under morgonen. Man blev rejält blöt, tidningarna likaså. Mobilen som visar hur man ska leverera fungerade inte pga vätan. Vid 06-tiden tappade jag hoppet, började nästan gråta över hur inget fungerade. Ringde nattchef, men under tiden jag väntade på respons, mojnade det och jag klarade att dela ut de sista tidningarna. 


Sedan var det bara att vrida ur alla sina kläder och gå och lägga sig. Vi skulle sedan till vänner och fira, klockan tre. Klockan 23 började mitt sömntåg komma, jag kunde nästan stå sovande. Ett nytt åskväder vid midnatt piggade väl upp. Ingen midsommar utan regn, även om det detta år kom i sista minuten.


Nu är det kväll och midsommardagen, det är kvavt igen. Det mullrar och blixtrar. Jag hoppas åter att jag slipper regnskurar inatt igen. 

Kommentera


0.027065992355347