Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Dela ut tidningar

Publicerat 21:e Juni 2016

Mitt vikariat har nu börjat som tidningsutdelare. Jag gick parallellt med den jag skulle vikariera för två nätter; lördag och söndag.


Vi började kl 0200 och skulle vara klara 0500. Det var ju plättlätt att hålla eftersom vi var två. Det är gående med vagn som gäller, i områden kring där jag bor.


Igår morse var min första runda ensam och blev istället klar 0630! Det var delvis pga hjärnsläpp i något kvarter, fick gå runt några gånger och prova och leta. Men även för att på vardagar delas en del post ut, inte bara tidningar. Jag antar att detta är ett postprovavtal hos tidningsbärarna, det är nämligen inte listat i loggen. Alltså, måste man komma ihåg själv i vilken ordning man skall dela ut post. Vilket man såklart glömmer och får springa tillbaka och lägga det i rätt låda. Blir ju givetvis förseningar därför. Loggen ja. Man har en mobil som listar vilken gångrunda man har, all information finns där. Vilka tidningar som ska delas ut, till vem och var. I gångordning. Grymt smidigt. Mobilen har även gps – bra ifall det händer något. Jag hittas s a s. De har också koll på att jag inte stannar för länge på ställen och att jag inte går på andra ställen utanför min runda. Har jag inga problem med, jag är lojal och ärlig. Skulle inte falla mig in att medvetet maska ändå.


Imorse blev det likadant med posten, men jag höll iallafall tiden med tidningarna. Men missade igen breven. Tur nog skulle dessa breven levereras nära där jag lämnar vagn (och hämtar tidningarna) så de tog jag sist. Blev klar 0530 således. Gick till bageriet och köpte pinfärskt bröd. En trevlig belöning.


Hittills tycker jag det är helt ok. Man får frisk luft och motion. Och betalt! Win-win på det! imorse regnade det dessutom. Ett lätt duggregn. Helt ok ändå! Nytvättad luft.

Kommentera


0.027133941650391