Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Jobbannons med orimliga krav

Publicerat 5:e Juni 2016

Finns det verkligen sådana jobb med sådana orimliga krav? 


Oh ja! Det finns! Småföretagares vardag säger jag! Ibland trillar jag dit och funderar lite på att starta eget, min bransch är ju frilansande. Men jag vill ha ett liv också... 


Jag har haft eget och vet vad det innebär. En tid var det roligt, men det tråkiga med företagandet är just ekonomin. Man kan liksom inte bli sjuk. Inte för att det är något jag blir särskilt ofta, men om jag skulle bryta armen till exempel är jag inte arbetsför på några veckor och det funkar inte att vara som egenföretagare. Semester och semesterlön? Finns inte ju. Skydd vid arbetslöshet, dvs akassa? Jovisst, akassa finns, men reglerna är snåriga och den akassan man får ut är inte tillräcklig för att kunna betala hyra och mat.


Jag lade ner mitt företag dels pga att finanskrisen dippade, alltså det första företag drar in på är reklamkostnaderna. Och jag insåg också att jag inte hade tillräckligt tid för att umgås med mina vänner och familj. Kunde inte koppla av riktigt heller, var jag ledig drog jag ju inte in några pengar... Då var jag 25 och ville kanske skapa familj också. 


Detta var ett tag sedan och jag trodde att reglerna hade förbättrats sedan dess. Tydligen inte. Det är ändå småföretagarna som är dagens hjältar och resurser. Heltidsjobben börjar bli omoderna eftersom mer och mer automatiseras. Det är kanske inte meningen att vi ska jobba så mycket av våra liv som vi önskas göra. 


Jag trodde i min enfald att det var Alliansens hjärtefråga, men vad gjorde de under sin tid i styret?


Här är artikeln som jag gick igång på till detta inlägg!

Kommentera


0.026662111282349