Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Workshop igen

Publicerat 26:e Maj 2016

Idag var jag på mitt andra besök hos coachföretaget, på workshopen. Vi är en grupp arbetssökande och tillsammans med coachen gör lite aktiviteter.


Förra gången jag var med, tittade vi på en film om en idrottscoach. Jag blev lite snopen och förvånad då filmen och workshopen var slut – alla  rusade hem. Jag har aldrig sett så effektiva människor förut som just när mötet avslutades. På några sekunder var lokalen tömd. Sex personer som inte ville knyta kontakt alls!? För mig var det prikärt, jag som ser varenda ögonblick som tillfälle att nätverka. Och en workshop är väl verkligen ett sådant tillfälle.


Jag pratade senare med coachen och föreslog att man borde göra något som håller oss kvar, så vi kan bekanta oss med varandra. Vi är väl förda i grupp för att kunna hjälpa varandra? Alla som någonsin nätverkat vet att syftet med att nätverka är att dela vidare. Det finns kanske någon som känner någon som känner någon som... osv. Lite som filmen Skicka vidare till exempel. Men man måste ju först berätta att man finns.


Coachen höll med. Min idé var att duka fram kaffe och något smått att tugga på direkt efter sammankomsten, för att på så sätt hålla kvar folket för att otvunget börja kommunicera med varandra. Jag erbjöd mig att baka en kaka. Och så blev det. Jag gjorde chokladmuffins (gluten- och laktosfria). Kan säga att det var den perfekta dörröppnaren! Nu pratades det minsann med varann. 


Nu vet vi vad vi har för bakgrund, en bra början. Jag tog fram ett papper och penna och lät det gå runt så de kunde skriva i sin epost, så vi kan hålla kontakt med varandra. Jag skickade därefter ett mail till alla, bifogade en kort sammanfattning och receptet. 


Jag känner mig lite stolt över att jag drev på att förgylla våra möten med lite fika och mingel. En av "medlemmarna" erbjöd sig dessutom att fixa något gott till kaffet nästa gång! Hurra!  

Kommentera


0.027711868286133