Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Aldrig mera iPhone!

Publicerat 30:e Mars 2016

Så känns det nu iallafall!


Jag köpte en iPhone 6 i januari. Begagnad. Lite av ett impulsköp, min gamla iPhone 4 går ju fortfarande att ringa med. Men efter sjukhusvistelse och slitigt fjolår så kunde jag väl å andra sidan få vara värd lite fräschare smarttelefon. Nya appar har jag inte kunnat installera eftersom operativsystemet i telefonen är för gammalt.


Bonussonen har skadat sin "ajfån" och det passade ju bra att han kunde överta min fyra då. Jag har faktiskt använt min gamla fyra fram tills nu. Det är stor ångest var gång man skall in i iTunes, den pratar liksom inte riktigt rätt språk. "Vill du uppdatera?" Visst, vad och till/från vad undrar man då till exempel. Så därför har jag dragit ut på det äventyret.


Givetvis strulade det till sig efter att jag trots allt hade gjort lyckad backup och "återskapat" backupen. Vad är det egentligen – Återskapa? Till vad och vad? Borde inte det heta Hämta backup? Känns mera svenskt. Gamla fyran raderade jag och den blev tömd. Men av någon anledning frågar den nu efter mitt Apple-ID, vilket inte godkänns eftersom jag raderat bort enheten från mitt iCloud. Sedan är det stopp, utan Apple-ID kommer man inte vidare.


Jag ringer support – telefonkön funkar inte optimalt heller för den delen – och får reda på att för att Apple ska kunna låsa upp telefonen måste de ha kvitto mm. 


Nu har de fått faktura-pdf, serienummer etc. Två-tio dagar tar det att behandla! Men hallå, ska de kolla brottsregistret eller?


Jag hade strul med mitt Apple-ID – jag har några enheter kopplat till det, varav jag hade råkat ändra ID'et på en av dem – för några år sedan. Fick i princip tömma alla enheter för att få rätt på det. Det tyckte jag var extremt krångligt, men det här är än mer grymt segt och omständligt att få till. Jag kommer nog inte skaffa iPhone nästa gång. Sorry Apple.


Och så kom den här sarkasmen just upp i mitt Facebook-flöde: Så lyder Guds tio budord om de hade skrivits av Apple.

Kommentera


0.027793169021606