Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Bloggkurs, brödbak och strömavbrott

Publicerat 27:e Februari 2016

Det är ingen lyckad kombo, kan jag berätta!


Jag hade en bloggkurs i höstas för två deltagare. Lyxigt, deltagarna får då ut mer av kursen såklart. Om hårdvaran vill fungera vill säga. De flesta av kurstillfällena råkade det vara strul med antingen internetuppkoppling eller att Windows alla appar behövde uppdateras just då (på datorn som fanns i lokalen). Sådant tar visst minst en timme och det drabbades en av deltagarna av. 


Jag föreslog ett extra tillfälle som kompensation och det blev inte av förrän igår. Det blev bara med den ena deltagaren (den andra var fullständigt nöjd ändå) och vi bestämde att hon isåfall kunde komma hem till mig istället. Det var ok, hon skulle komma klocka 10! Jag fick därmed städat huset på morgonen, bra sätt att få igång den sysslan... Jag duschar och när jag håller på att torka mig, tystnar radio och lamporna släcks. Jaha, strömavbrott. Grannen smsar, då förstår jag att det inte är någon propp som gått. Skönt, konstaterade vi båda. Ingen av oss är roade av att meckla med dem. Båda våra makar var utomlands dessutom. Strömavbrott händer visst bara när männen är bortresta, eller?


Jag går ner till tvättstugan med smutstvätten. Lägger in den i tvättmaskinen, sätter igång den och undrar varför den inte startar. Skrattar åt mig själv, hur disträ får man vara!? Nu var klockan nio och jag hade tänkt inta frukost. Stora problemet var att få varmt tevatten. Tja, jag fick dricka kallt te, det var faktiskt inte helt äckligt...


Nästa problem var ju hur skulle jag kunna ha bloggkurs, våra bärbara datorer kommer inte orka två timmar utan ström, min telefon behövde dessutom laddas... Jag ringde till henne och flaggade om dilemmat. Men strömavbrottet varade bara i en timme, halvtio kickade radion igång, det blev ljust i rummen igen. 


Det sjuka var att jag bakade bröd (bikarbonatbröd, ska stå två timmar i ugn). Strömavbrottet bröt ju ut när brödet hade stått halva tiden i ugnen. Jag fick helt enkelt hoppas på att det kunde bli klart på eftervärmen. Det klarade sig och blev lika gott som vanligt.


 

Kommentera


0.02738094329834