Jobb i fokus

sommarjobb Ett utvecklande och roligt extrajobb där du gör skillnad! Det perfekta studentjobbet - bli Studybuddy idag.

Vi söker dig som:
  • Studerar på universitet eller gymnasium.
  • Har fyllt 18 år.
  • Bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Lund.
Läs mer och sök jobbet!

Hitta lediga jobb via bransch

Sök personal via bransch

Senaste från våra bloggare

Visa alla bloggar »

Skrev en insändare idag

Publicerat 27:e Februari 2016

Läste ett svar på en insändare, som irriterade mig. 


Första insändaren handlar om att vi stressar för mycket och basinkomst kanske hade lättat vårt tidspussel. En ung tjej som skriver. Svaret på den är från en äldre kvinna (säkert jämnårig med mig) som absolut inte gillar idén och menar på att tjejen gott kunde anpassa sig istället.


Nu har jag svarat på dem och vi får väl se om den publiceras. Jag tycker egentligen insändare känns lite gammalmodigt, det finns ju sociala medier som man kan ventilera genom, t ex att blogga. Man får oftast större respons. Och definitivt snabbare. 


Men även jag kan göra undantag. Gör ju det rätt ofta.


Jag är för basinkomst, gått lite kurser kring ämnet och tycker tanken är solidarisk. Perfekt för egenföretagaren som sällan vet vad hen har på kontot var månad. Det gör inte en passiv som den ena insändaren menar. Man blir snarare trygg och har råd att hjälpa andra istället, oavsett om man står på den rika sidan eller den mindre bemedlades sida.


Hur det konkret ska finansieras vet jag inte, men det finns tankar på det också. Mycket administration och byråkrati som det kan plockas pengar från? Det finns massor av sajter som pratar om basinkomst, varsågod att googla på det.

Kommentera


0.026741981506348